U Sava centru večeras je premijerno prikazan film "Megdan: Između vode i vatre", kao prvi u obnovljenoj Plavoj dvorani. Reč je o ostvarenju producenta i scenariste Alekse Balaševića koje je nagrađeno na nekoliko festivala u zemlji i Evropi.

- Kad dođem u Sava centar, to je kao kad sam išao u Jerusalim na hadžiluk - osećaj prisutnog duha. Sam pričam sa zidovima. Moj otac Đorđe Balašević je tu imao svoj megdan, i mi dolazimo sa lepim povodom - rekao je Balašević na konferenciji za novinare pred premijeru.

 Svečano otvaranje počelo je nastupom rep grupe THC koja je izvela pesmu "Megdan".

Nemanja Nikolić Premijera filma "Megdan"

Nakon što su najavljeni kao da zaista ulaze u ring, crvenim tepihom je prošetala glumačka i autorska ekipa, ali i Aleksa Balašević sa suprugom Nikolinom i ćerkicom Verom. Njegova majka, Olivera Balašević, takođe je došla da podrži svog sina. 

Kurir Premijera filma Megdan 1

Glavnu uloga poverena je Viktoru Savić, koji je došao u društvu svoje partnerke Nine Seničar.

- Svaki dečak mašta da igra u ovakvom filmu. Kao klinac sam odrastao na borilačkim filmovima poput "Najbolji od najboljih" ili "Krvavi sport" - rekao je glumac.

Nemanja Nikolić Viktor Savić na premijeri filma "Megdan"

Glumačku podelu ovog filmskog ostvarenja čine i Enis Bešlagić, Vojin Ćetković, Aleksandar Radojičić, Jovana Balašević, Petar Božović, Aleksandar Gavranić, Vaso Bakočević, Maja Berović, Dušan Džakić, Ion Bečte, Genadij Bojarkin, Blagoj Veselinov, Iva Krajnc i mnogi drugi.

Nemanja Nikolić Glumačka postava filma "Megdan" na svečanoj premijeri


Iza ove filmske priče stoje producentske kuće Megdan Film, Pascaru Production, Slice i Telekom Srbija, dok autorsku ekipu čine reditelj Todor Čapkanov, autor scenarija je Aleksa Balašević, a koscenaristi Jelena Balašević i Gvozden Đurić, dok je za muziku bio zadužen Dirk Brose.

Nemanja Nikolić Gosti na premijeri filma "Megdan"


Nakon svečane beogradske premijere film "Megdan" će se od 26. septembra naći u bioskopima širom zemlje i regiona, u distribuciji Art viste.

Kurir Jovana Balašević o film Megdan

veličina teksta

"Megdan: Između vode i vatre" biće prvi film prikazan 24. septembra u obnovljenoj Plavoj dvorani Sava Centra. Reč je o ostvarenju producenta i scenariste Alekse Balaševića koje je nagrađeno na nekoliko festivala u zemlji i Evropi.

"Kad dođem u Sava centar, to je kao kad sam išao u Jerusalim na hadžiluk - osećaj prisutnog duha. Sam pričam sa zidovima. Moj otac (Đorđe Balašević 1953-2021) je tu imao svoj megdan, i mi dolazimo sa lepim povodom", rekao je Balašević na konferenciji za novinare.