Velika svetska operska zvezda Jonas Kaufman će, na vrhuncu svoje karijere, po prvi put nastupiti u Beogradu 1. oktobra u Sava Centru na svečanom otvaranju 56. BEMUS-a. Umetnik je za svoj prvi beogradski koncert pripremio poseban repertoar, kojim će osvojiti publiku na spektakularnom Gala koncertu u pratnji Vojvođanskog simfonijskog orkestra, pod upravom nemačkog dirigenta Johana Ridera.

Jonas Kaufmann, foto Gregor Hohenberg.jpg
Gregor Hohenberg 

Glas Jonasa Kaufmana je raskošan, specifičnog tembra i izuzetnog raspona kojim oblikuje suptilne emocije operskih libreta i partitura i zato se smatra jednim od najboljih tenora današnjice. Njegov glas s lakoćom seže u tenorske visine, ali takođe dodiruje i baritonske dubine, što mu omogućava da sa podjednakim uspehom tumači najraznovrsnije role na najprestižnijim scenama sveta.

Jonas_Kaufmann_C_GregorHohenberg_SonyMusic.jpg
Gregor Hohenberg 

Na sceni Plave dvorane Sava Centra Jonas Kaufman će prikazati svu širinu svog vokalnog umeća, izvodeći poznate arije iz opera “Đokonda”, “Karmen”, “Toska”, “Andrea Šenije”, kao i iz opereta “Zemlja smeška” i “Cirkuska princeza”, a svoju ljubav prema filmskoj muzici Kaufman će podetili sa publikom izvodeći teme iz legendarnih filmova “Bilo jednom u Americi”, “Misija” i “Gladijator”.

Jonas_Kaufmann Movie_C_GregorHohenberg_SonyMusic.jpg
Gregor Hohenberg 

Pre izlaska na scenu velikog Jonasa Kaufmana, u 20 časova u Plavoj dvorani Sava Centra će se oglasiti fanfare, koje će označiti početak igara muzičkih velikana koji će nastupati na 56. BEMUSU od 1. do 26. oktobra, a ceo program se nalazi na sajtu festivala bemus.rs

Ostao je još mali broj ulaznica za ovaj dugoočekivani koncert i mogu se kupiti preko web sajta tickets.rs i na prodajnim mestima Ticket Vision-a.

Promo