Nakon uspeh u Kanu serija "Sablja" trijumfovala je na festivalu Serial Killer u Češkoj. Priča iz Srbije koja prati ubistvo Zorana Đinđića nagrađena je u glavnoj selekciji "Primetime Killer", stoji na zvaničnoj sajtu festivala.

IMG_5347.JPG
Promo Goran Stanković i Vladimir Tagić

Gosti u Brnu bili su kreatori serije Goran Stanković i VladimirTagić. Da podsetimo, radnja prati dešavanja neposredno pre i nakon ubistva tadašnjeg premijera Srbije Zorana Đinđić. Atentat je izvršen 2003, svega godinu dana nakon što je u Hagu otvoren proces protiv bivšeg predsednika Jugoslavije Slobodana Miloševića.

Glavne uloge u seriji tumače Dragan Mićanović, Milica Gojković, Ljubomir Bandović i mladi Lazar Tasić. Reditelji serije su Goran Stanković i Vladimir Tagić, a scenaristi Dejan Prćić, Marjan Alčevski, Maja Pelević, Vladimir Tagić i Goran Stanković.

IMG_5342.JPG
Promo Promoocija na festivalu

Produkciju serije, za koju je ideju dao RTS, potpisuju Radio-televizija Srbije i "This and That Productions". Za distribuciju serije u svetu zadužen je Beta film. Serija na male ekrane stiže 2. novembra, a deo je i programa festivala LIFFE u Leskovcu.

Kurir televizija PREMIJERA SERIJE "SABLJA" U NARODNOM POZORIŠTU U SARAJEVU! Ekskluzivan intervju Dragana Mićanovića: Ovo sam radio iz srca!