Slavni André Rieu danas je napunio 75. rođendan.

Publika broji dana do njegovog koncerta koji je zakazan za 14.11 u 19:30 h u Beogradskoj Areni.

Rieu_Margriet_Gasthoofdredacteur_Verjaardag_20240925_00131.jpg
Marcel van Hoorn / André Rieu Productions 

Harizmatični Nizozemac, čije koncerte svake godine poseti pola milijona obožavaoca, bez sumnje je jedan odnajuspešnijih muzičara današnjice. 

Može se pohvaliti sa više od 40 milijona prodanih albuma, njih preko 500 u platinastojnakladi, a i pratitelji na Facebooku kao i pregledi njegovih videa na Youtubeu broje se u desecima milijona. Poznat je pospektakularnim nastupima u kojima spaja divne melodije i veselu energiju te svakom izvedbom slavi život i muziku, naoduševljenje publike. Dirigent i violinist već dugi niz godina, zajedno sa svojim Johann Strauss orkestrom i međunarodnim solistima, oduševljava obožavaoce po celom svetu.

Rieu_Margriet_Gasthoofdredacteur_Verjaardag_20240925_00421.jpg
Marcel van Hoorn / André Rieu Productions 

Posljednje Rieuovo DVD izdanje, “Love is all Around”, snimak je njegovih spektakularnih koncerata na otvorenom održanih u Maastrichtu 2023. godine. Jedna od najdomljivijih izvedbi s ovog izdanja svakako je ona francuskogeurovizijskog hita “Voilà” izvrsne, tada petnaestogodišnje Emme Kok, kojom je prisutne ganula do suza.

Rieu_Margriet_Gasthoofdredacteur_Verjaardag_20240925_00243.jpg
Marcel van Hoorn / André Rieu Productions 

Beogradsku publiku očekuje divna večer ispunjena bezvremenskim klasicima opere, mjuzikla, operete, ali i filmske i popularne muzike te, naravno, nezaobilaznim valcerima. Jedinstvenu izražajnost dirigenta besprijekorno prati njegov Johann Strauss orkestar poznat po svojim lepršavim izvedbama kojima publici otvara put u svet muzike i plesa. Njihove nastupe pune humora, raskošnih kostima, s očaravajućim dizajnom pozornice i rasvjete jednako vole svegeneracije. Svaki je koncert jedinstveni spektakl ispunjen čarolijom i umićem koji vredi doživeti!

Rieu_Margriet_Gasthoofdredacteur_Verjaardag_20240925_00047.jpg
Marcel van Hoorn / André Rieu Productions 

Dođite, iskusite čaroliju i proverite zašto je André Rieu jedan od najpopularnijih izvođača na svietu!

Ulaznice za ovaj koncert su skoro rasprodate,jer kako kažu organizatori ostalo je još nešto više od 300 karata koje možete kupiti na tickets.rs.

Promo