Legendarni glumac Vojislav Voja Brajović ovogodišnji je dobitnik prestižne nagrade Zlatna antena za sveukupan doprinos regionalnoj produkciji drama i serija na 14. međunarodnom Festivalu drama i serija FEDIS.

Nakon čitave plejade najznačajnijih imena regionalnog glumišta i televizijskog stvaralaštva, počevši od Velimira Bate Živojinovića i Siniše Pavića, preko Milana Gutovića, Mikija Manojlovića, Mire Banjac, Seke Sablić, pa do prošlogodišnjeg laureata Radeta Šerbedžije, ovogodišnja Zlatna antena ide u ruke legendarnog Tihog. 

voja03-news1-dragana-udovicic.jpg
Dragana Udovičić 

Vojislav  Voja Brajović , srpski i jugoslovenski glumac rođen je u Beogradu, 11. maj 1949 godine. Studije glume otpočeo je 1967.  na Fakultetu dramskih umetnosti u klasi prof. Predraga Bajčetića, a diplomirao je 1971.  godine. Tokom svoje bogate karijere, Brajović je ostvario mnoge zapažene uloge koje su ostavile dubok trag u regionalnoj kinematografiji i televiziji, na kojoj je u TV dramama i serijama, ostvario više od 50 značajnih uloga.

Glumačku karijeru u TV serijama otpočeo je davne 1970. u seriji “Mirina TV stupica”, a svakako je najdublji trag ostavio u ostvarenjima “Otpisani” i “Povratak otpisanih”, kao Tihi,   “Bolji život” , kao Terminator ili   “Metla bez drške”  u ulozi Srećkovića. Poslednih godina Voja Brajović tumači uloge u brojnim TV serijama a ove godine u čak četiri koje su u zvaničnoj selekciji 14. FEDIS festivala. Dobitnik je brojnih najznačajnijih glumačkih nagrada kao što su Dobriničin prsten, Sterijina nagrada, Zoranov brk, nagrada Pavle Vuisić, Joakim Vujić i brojnih drugih priznanja. XIV Festival drama i serija FEDIS održava se od 8. do 10. oktobra 2024. u Domu omladine Beograda, gde se nalazi u okviru zvaničnog filmskog programa ove institucije.

(Kurir.rs/M.J)

Kurir/Zorana Jevtić Voja Brajović govori na komemoraciji Žarku Lauševiću