Jedno od novih lica treće sezone serije "Močvara" je i glumica Zorana Bećić Đorđević. Pred veliko finale ovog vikenda na Superstar kanalu mnogi se pitaju da li je njena Borka ubica ili možda neka nova žrtva. Upravo zbog toga za TV Ekran sa ovom dramskom umetnicom evociramo uspomene na snimanje i proces rada s Milenom Marković i Olegom Novkovićem, ali i sa suprugom Igorom Đorđevićem o nastavku serije "Bunar".

20.jpg
Firefly Productions U seriji Močvara

Kako ste postali deo priče "Močvara"?

- Došla sam na kasting za jednu drugu ulogu. Međutim, bilo mi je stalo da dobijem bilo kakvu ulogu jer nikad nisam radila s Olegom i Milenom. Znala sam da će to biti iskustvo koje će me kao glumicu obogatiti. Potrudila sam se, ali nisam prošla. Brzo je posle stigao poziv da igram Borku. Ona je, kao i svi Milenini likovi, izuzetno kompleksna, duboka i ima više slojeva.

Da li prvi put igrate u ovom žanru?

- Prvi put. Obožavali smo svi kao klinci da gledamo detektivske serije i pitamo se ko je ubica, ali i to šta će dalje da se desi. Scenario sam i počela da čitam na tom nivou pitajući se ko je ubica, ali me je Milena uvukla u neke dublje teme čovekove psihe i emocija. Cela ekipa je radila i na sebi spremajući svoje uloge.

dzem_od_kavijara_29102022_0071.jpg
ATA images Zorana Bečić

Šta vam je bio najveći izazov kod Borke?

- Replike. Kad imaš dobrog pisca, imaš i odgovornost prema tim rečenicama koje izgovaraš. Borka je vrlo čudna žena, meni izuzetno daleka, mom senzibilitetu veoma, veoma daleka, tako da možda je to bio najveći izazov da je prokljuvim, upoznam i približim sebi.

Da li ste razgovarali s nekim ko se bavi sličnim poslom?

- Nisam. Sretala sam te žene advokatice kroz posao u proteklih desetak godina. Volela bih da imam njihov stav i samouverenost. Ipak, i ona, kao i svaka žena, ima slabe tačke. Međutim, gde bih ja bila da imam njeno samopouzdanje.

viber-image-20240729-144825345.jpg
Promo Serija "Bunar"

Snimali ste ovog leta i seriju "Bunar". Šta nas čeka u novim epizodama?

- To je potpuno različita uloga. Imala sam velike scene s puno teksta. Kako će to da deluje na publiku, ne znam. "Močvara" je svedena, a "Bunar" je pun jarkih boja.

Imate li tu više prostora?

- Igor je u startu zamislio da lik Jug, koga igra Nenad Jezdić, i moja Anita zatvore prvu i otvore novu sezonu. Znala sam šta me čeka.

whatsapp-image-20230927-at-2.33.48-pm-1.jpg
Nemanja Nikolić Nenad Jezdić

Kakav je Jezdić kao partner?

- Vrhunski glumac i čovek, tako da je naša saradnja bila fantastična. Svaka scena koju sam snimila s njim bila je dodatna godina školovanja za glumu.

U porodici imate brata novinara i pisca, ali i supruga - kolegu Igora Đorđevića. Da li ćete se oprobati kao kreator neke serije?

- Neću. Otkrila sam jedno svoje tajno zanimanje - skript doktor. Uživam da čitam šta drugi napišu i tražim rupe u njihovoj priči i scenariju. Ide mi to, kažu, vrlo dobro. Zabavno mi je da to radim. Dosta sam čitala od malih nogu i bila okružena dobrim knjigama. Ali nemam talenat za pisanje.

Spremate li nešto novo u pozorištu?

- Nemam ništa u planu. Izašle su mi dve predstave u prošloj sezoni "Lutka sa kreveta broj 21" Đorđa Lebovića i "Milenijum Beograd" po romanu Vladimira Pištala. Obe uživam da igram. "Lutka" mi je posebno draga jer obrađuje veoma važnu temu. Mala predstava s troje glumaca. Dokumentarna i veoma tačna.

predstava-lutka-sa-kreveta-broj-21-foto-marijana-jankovic-1.jpg
Marijana Janković U predstavi "Lutka sa kreveta broj 21"

Planirate li da nešto radite zajedno sa suprugom Igorom Đorđevićem?

- Volimo da radimo zajedno na tekstovima, na pripremama njegovih projekata, što se tiče televizije i filma. Bilo bi nam teško da nešto zajedno radimo u pozorištu zbog dece. Nije neizvodljivo, ali bilo bi dosta organizaciono komplikovano.

Nemate ništa protiv da Igorovu suprugu u pozorištu i dalje igra vaša najbolja prijateljica Sloboda Mićalović?

- Nemam problem s tim da mu Sloboda i dalje najčešće igra ženu (smeh).