Glumica Vesna Pećanac vratila se na male ekrane ulogom u novoj seriji "Nobelovac", koja se vikendima emituje na RTS.


U pomenutom ostvarenju je dobila epizodnu ulogu, te je tumačila lik Žene sa maramom, što je njen angažman pred kamerama posle dužeg vremena. Mala ali slatka uloga, podsetila je publiku na veliki talenat.

25.09.2024. Promocija Nobelovca RN (51).jpg
Nikola Ristić RTS Na premijeri serije Nobelovac


Ipak, iza glumice je i ne tako lep period, koji je ona lavovski izgurala, boreći se za svoju egzistenciju. Umetnica je pre nekoliko godina dospela u centar pažnje nakon što je priznala da živi na rubu egzistencije i da se hrani u narodnoj kuhinji.

- Imala sam problema, neke sam rešavala, ali nisam uspevala da rešim sve. Gladovali smo otkako je Živko (prim. aut. reditelj i scenarista Živko Nikolić) otišao. Gladovali smo mi i dok je Živko bio sa nama. Čak je on to pisao u novinama. Da nije bilo jedne gospođe Marine, šefice samoposluge, koja nam je krišom davala hranu...

agal4849.jpg
Damir Dervišagić 


On je napisao: "Ja i moja porodica ne bismo imali šta da jedemo i ne bismo preživeli". Mi smo gladovali, a ćutali. Odlično je gladovati, to je mnogo dobra stvar. Jedeš manje, ali dugo žvaćeš. I onda, to kad se svari, toliko dugo treba da žvaćeš da se pretvori u tečnost i da samo sklizne - rekla je svojevremeno Vesna u emisiji "Oko magazin".


Ipak, nije dozvolila sebi da očajava uprkos svim nedaćama koje su je snašle.

ata-images.jpg
ATA images 


- Ovo što je mene snašlo može svima da se desi. Takva su vremena i idu takva vremena da svima ovo može da se desi. Treba ići napred, naći svoj pravac - zaključila je Vesna Pećanac.

Živi ceo mesec od 1.200 dinara


Sin glumice jednom prilikom je govorio o životnim problemima svoje majke.

screenshot-34-1.jpg
Damir Dervišagić, Printscreen/Youtube 

- Ona je dužna preko 15.000 evra državi Srbiji kroz tužbe, kazne i račune. Dok se ne oslobodi tereta dugova, ona neće moći da izađe iz začaranog kruga siromaštva i bede. Ima meseci kada joj uzmu celu penziju, a nekada primi 1.200 dinara ili 2.100.Ko može da živi ceo mesec sa dvadeset evra? Samo Vesna Pećanac - ispričao je jednom prilikom sin Vesne Pećanac Petar.

Inače, Vesna se nedavno i poklonila publici sa glumačkom ekipom serije "Nobelovac", na premijernom emitovanju u MTS Dvorani.

(Kurir.rs/I.M.)