U Malom pozorištu "Duško Radović" u okviru Scene za mlade sutra će premijerno biti izvedena predstava "Sjaj zvezda na plafonu" u režiji Damjana Kecojevića.

Sjaj zvezda na plafonu foto Marijana Jankovic (2).jpg
Marijana Janković Spremite maramice

U podeli su Mina Nenadović, Julija Petković (poznata i kao Duda Buržujka, op. aut.), Anđela Alavirević, Nevena Kočović, Mladen Lero, Filip Stankovski, Sunčica Milanović, Jelena Ilić, Jovana Cvetković i Lana Adžić. U predstavi će publika imati priliku da čuje pesmu "Mama", čiji je autor Ana Đurić Konstrakta.

ana-djuric-foto-luka-pekic-2.jpg
Luka Pekić Ana Đurić Konstrakta

- Roman Juhane Tidel "Sjaj zvezda na plafonu" napisan je pre malo više od 20 godina, ali je priča koju je ova autorka tada ispričala aktuelna i danas jer nas se osećanja i odnosi o kojima piše zapravo uvek tiču. Adolescencija kroz koju Jena, glavna junakinja ove priče, prolazi, a koja je sama po sebi vrlo delikatan i komplikovan period odrastanja i sazrevanja, dodatno je usložnjena činjenicom da je njena mama bolesna. Međutim, ovo nije samo priča o bolesti. Ovo je priča o ljubavi, odrastanju, prijateljstvu, zaljubljivanju, bivanju ćerkom i bivanju majkom u različitim životnim dobima. Pravili smo ovu predstavu smejući se i plačući, s mnogo ljubavi i razumevanja i s velikom željom da se obrati kako mladima Jeninih godina, tako i onim nešto starijim, podsećajući ih na sopstvenu mladost i univerzalne izazove snalaženja u složenosti života - navodi reditelj.

Sjaj zvezda na plafonu foto Marijana Jankovic (3).jpg
Marijana Janković Priča o ljubavi, odrastanju, prijateljstvu, zaljubljivanju

Publika će predstavu moći da pogleda u prvim repriznim terminima 11. i 15. oktobra u 20 sati, koji su i humanitarnog karaktera.