Film slavnog reditelja Rajka Grlića „Svemu dođe kraj“, snimljenog i u domaćoj koprodukciji premijerno je prikazan večeras u Beogradu, u MTS Dvorani i bioskopu Cineplexx Ušće, za čije prikazivanje se se tražila karta više. 

Nemanja Nikolić Beogradska premijera filma "Svemu dođe kraj"

Krcate dvorane pokazle su koliko je veliko interesovanje za ovo ostvarenje koje je imalo zagrebačku premijeru 26. septembra.  Beogradskoj premijeri prisustvovala je autoska ekipa filma, a već sutradan 11. oktobra održaće se i novosadska premijera. Nakon što je na Pulskom festivalu doživeo ovacije, a na Sarajevo Film Festivalu privukao pažnju i osvojio simpatije gledalaca svojim hrabrim prikazom društvenih tema.

Premijeri su prirstvovala brojna važna glumačka imena koja su pozirala na crvenom tepihu u vidno dobrom raspoloženju. 

IMG-20241010-WA0358.jpg
Nemanja Nikolić 

Rajko Grlić je i ovoga puta okupio vrhunsku glumačku ekipu regiona. Glavne uloge igraju Živko Anočić, Jelena Đokić i Boris Isaković, a u ostalim ulogama su Janko Popović Volarić, Emir Hadžihafizbegović, Ksenija Marinković i drugi.

Reditelj Grlić je rekao da je ovim filmom želeo da ostavi "mali trag pokraj puta" u svetu kinematografije.

"Filmovi menjaju svet, ne dižu revolucije. Poruke filma se govore initimnije. Film prikazuje koliko smo svi slični u svojoj nesreći i koliko je ona manje - više svuda ista", smatra Grlić.

Film je podržan od strane Filmskog centra Srbije i Kulturnog centra Vojvodine.

(Kurir.rs/M.J)