Svetska premijera filma „Sunce nikad više“ Davida Jovanovića biće održana u nedelju, 20. novembra u okviru takmičarskog programa za debitantske filmove Međunarodnog filmskog festivala u Talinu, jednog od najvećih i naistaknutijih festivala u Evropi.

Sunce nikad više_Key_Visual_© 2024 Pointless Films  Uroš Stepić.jpg
Pointless Films, Uroš Stepić scena iz filma

Radnja filma „Sunce nikad više“ prati Vida, oca koji se suočava sa pretnjom multikorporativnog rudnika koji preti da mu proguta dom, i pronalazi optimizam u maštovitoj i bajkovitoj perspektivi svog sina, Duleta.

Uloge u filmu tumače: Dušan Jović, Rastko Racić, Nataša Marković, Radovan Miljanić (poslednja uloga), Joakim Tasić i Svetozar Cvetković u ulozi Boga.

David Jovanović_foto © 2024 Pointless Films.jpeg
Pointless Films, Uroš Stepić David Jovanović

David Jovanović, autor filma je povodom svetske premijere u Talinu izjavio: „Svetska premijera u takmičarskom programu ovog festivala je možda i jedinstvena šansa da zapravo nekad napravim i drugi film“.

10-fest-2023-zatvaranje-050323-foto-dusan-milenkovic-0650.jpg
Dušan Milenković Na premijeri filma „Ovuda će proći put“

„Sunce nikad više“ je diplomski rad Davida Jovanovića, realizovan u koprodukciji Fakulteta dramskih umetnosti i produkcijske kuće Pointless Films koja stoji iza najnagrađivanijeg srpskog filma iz 2023. godine „Ovuda će proći put“. David je diplomirao Filmsku i TV režiju na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu. Prodavao je održive ekosisteme u teglama i dizajnirane retro čarape kako bi finansirao svoj prvi film.