U Malom pozorištu "Duško Radović" preksinoć je premijerno izvedena predstava "Sjaj zvezda na plafonu" u režiji Damjana Kecojevića. Dugo je trajao aplauz za glumce i autore ovog potresnog komada. 

Sjaj zvezda na plafonu foto Marijana Jankovic (3).jpg
Marijana Janković Sjajni glumci

 Nagrađivani roman švedske autorke Juhane Tidel, koji govori o suočavanju tinejdžerke s bolešću majke, oživeo je na sceni, a samo najjači nisu uspeli da ne puste suzu. U predstavi publika ima priliku da čuje pesmu "Mama", čiji je autor Ana Đurić Konstrakta, koja je i gledala prvo izvođenje s ćerkom.


- Obe smo plakale. Mnoge žene vole ovu pesmu. Svake godine je sve življa. Napisala sam pesmu "Tuga" kad je preminula moja majka. Ima u "Mami" jedan sličan stih. Nisam se dobro pripremila za ovu predstavu. Ponela sam jednu maramicu. Kancer jeste teška bolest. Publika vidi kako se s njim nose ćerka, majka i baka i zato je važno da je publika pogleda - rekla je Konstrakta.

ana-djuric-foto-luka-pekic-2.jpg
Luka Pekić Ana pesmu posvetila svim majkama


U podeli su Mina Nenadović, Julija Petković (poznata i kao Duda Buržujka, op. aut.), Anđela Alavirević, Nevena Kočović, Mladen Lero, Filip Stankovski, Sunčica Milanović, Jelena Ilić, Jovana Cvetković i Lana Adžić.

Sjaj zvezda na plafonu 1 foto Marijana Jankovic.jpg
Marijana Janković Mina, Mladen i Julina


Glavnu junakinju Jenu igraju tri glumice, a u periodu kad je tinejdžerka, tumači je Mina Nenadović.


- Teška je tema, ali uživamo da je igramo. Publika može da vidi tri Jene i kako one gledaju na taj događaj - rekla je Mina Nedanović za Kurir.


Novo izvođenje je 15. oktobra u 20 sati, i biće humanitarnog karaktera. Cena karte je 1.000 dinara.

Kurir.rs, Lj. R.