GlumacZoran Cvijanović je na svoj 66. rođendan, 25. januara, odigrao poslednju pozorišnu predstavu "Pigmalion" u stalnom radnom odnosu i otišao u zasluženu penziju. Međutim, kolege iz pozorišta "Boško Buha" su popularnog Cviju zvanično u nju ispratile sinoć nakon izvođenja predstave "Tvoje i moje", koja je autorski projekat Borisa Liješevića.

VLA_0361.jpg
Pozorište Boško Buha Nova predstava "Tvoje i moje"

- Dobili smo novu upravnicu Mašu Mihailović. Verujem da će iskoristiti priliku da završi posao koji je Milorad Mandić Manda započeo. Ona mora da stavi tačku na tu dramu, koja predugo traje. Došlo je vreme da se jedna velika porodica vrati u svoj dom. Naš kolektiv je formirao upravo Manda, naš kum, drug, brat i prijatelj. Držimo se zato kao porodica i onda možete da mislite s kakvim nestrpljenjem to iščekujemo - rekao je Cvijanović za Kurir.

zoran-cvijanovic-foto-firefly-productions--3.jpg
Firefly Productions Igrao u popularnim serijama

On je, podsetimo, prvu ulogu kurira odigrao u filmu "Sutjeska". Malo ko zna da je pre glume kratko studirao stomatologiju, ali je ipak prevagnula ljubav prema sedmoj umetnosti. Na klasi je bio, između ostalih, sa Sonjom Savić i Žarkom Lauševićem. Za sebe voli da kaže da je glumac epizodnih uloga, a među najpopularnijim su mu role u serijama "Sivi dom", "Otvorena vrata", "Mile protiv tranzicije", "Policajac s Petlovog brda", kao i u filmovima "Mi nismo anđeli" i "Lepa sela lepo gore". Nedavno su u penziju otišli i Slobodan Ćustić, Ljiljana Blagojević, Svetozar Cvetković i Dara Džokić.

screenshot-16.jpg
Kurir Televizija Ljiljana Blagojević

Oglu Odanović čeka uskoro odlazak u penziju, kao i Stelu Ćetković i Baneta Vidakovića.

 - Želim da moje mesto oslobodim za nekom mladog, mada neću prestati da se bavim svojim poslom - izjavila je Olga.

olga4-news1-ana-paunkovic.jpg
Ana Paunković Olga Odanović

Otkako su penzioneri, neumorni su i najviše rade Gorica Popović, Svetlana Ceca Bojković, Tanja Bošković i Rade Marjanović, upravnik Pozorišta na Terazijama.

whatsapp-image-20230813-at-9.34.18-pm-2.jpg
Nemanja Nikolić Gorica Popović

 Glumci, kao i ostali zaposleni u državnom sektoru, od Nove godine su dobili povišice plata, tako da za prvake pozorišta iznose oko 100.000 dinara. Penzije se za dramske umetnike kreću od 50.000 do 70.000 dinara. Na njihovu visinu utiče i to da li su bili u pozorištu ili su radili kao slobodni umetnici, kao što je već pisao Kurir.

Od kako se penzionisao, Cvijanoviću svakog meseca na račun leže do 70.000 dinara.

(Kurir.rs/ I. M.)

Bonus video

RTS Zoran Cvijanović