Na Festivalu malih pozorišnih formi u Zaječaru protekle nedelje, prema izboru stručnog žirija, za najbolju predstavu proglašeno je "Neodustajanje" u izvođenju Marije Medenice.


- Govoreći o unutrašnjoj borbi glumice koja preispituje svoj poziv, predstava suštinski pruža publici uvid u izazove i dileme umetničkog života. Žiri je prepoznao emotivno snažno i autentično izvođenje Marije Medenice i uzimajući u obzir i sve ostale elemente predstave proglasio je najboljom na Festivalu - navodi se u obrazloženju žirija.

Marija Medenica Neodustajanje foto promo.jpg
Promo 


Tokom ove sezone u Srpskom narodnom pozorištu glumica nastavlja sa izvođenjem autorske predstave u humanitarne svrhe. Novo igranje je u četvrtak od 21 sat na Kamernoj sceni, a prihod ide fondaciji "Podrži život". Donaciju možete uplatiti i sami slanjem SMS na broj 5757 i uplatama na tekući dinarski račun 205-999-98. Predstava je realizovana u saradnji sa Savezom dramskih umetnika Vojvodine i uz podršku Srpskog narodnog pozorišta.

Monodrama "Neodustajanje" tematizuje fenomen pozorišta iz zakulisne perspektive i predstavlja na neki način virenje kroz ključaonicu u intimni prostor jedne glumice. Njeno stasavanje u umetničkom svetu ispunjeno je brojnim izazovima i dilemama, a najvažnija odluka koju treba da donese je da li da odustane od pozorišta.