Međunarodni beogradski sajam knjiga otvoriće u subotu pesnikinja Milena Marković. Slogan ovogodišnje manifestacije je "Reč je slobodna", a učestvovaće 418 izlagača, najavili su organizatori na konferenciji za medije.

IMG_4238.jpeg
Kurir/M.F. 

- Sajam je jedan dragocen i neverovatno lep događaj oduvek. Nadam se da će ove godine biti posećeniji nego prethodne, koja je još bila pod senkom korone i dvogodišnje pauze. U halama se vide kolone mladih ljudi i za mene je to jedna od najlepših slika u celoj priči. U svetu vlada opšta histerija, kad su društvene mreže sve jače, ali knjiga još uvek nije pala u drugi plan i upravo nam desetine hiljada mladih posetilaca sajma daju nadu da će neki od tih mladih sutradan postati pisci - izjavio je akademik Dušan Kovačević, predsednik organizacionog odbora Sajma knjiga.

Dusan Kovacevic foto Bosko Karanovic.JPG
Boško Karanović 

Zemlja domaćin je ove godine Kuba, a počasni gost biće pesnik Migel Barnet.

- Imamo 120 godina diplomatskih odnosa, veze između naših naroda izuzetno su jake. Knjiga je centar kulture naše dve zemlje, i napredak društva bez knjiga nije moguć. Sajmu će prisustvovati važni kubanski pisci i pesnici, a ove godine obeležavamo i 120 godina od rođenja velikog kubanskog pisca Aleha Karpentijera. Drugi dan sajma, 20. oktobar, značajan je dan za obe nacije, na Kubi se obeležava Dan kulture, a u Srbiji Dan oslobođenja Beograda, i siguran sam da ćemo zajednički ovaj datum prigodno obeležiti - izjavio je ambasador Kube u Srbiji Lejde Ernesto Rodrigez Ernandez.

whatsapp-image-20221023-at-2.37.43-pm.jpg
Kurir 

Sajam će biti otvoren do 27. oktobra. Cena pojedinačne ulaznice je 350 dinara, grupne 250, a porodična je 1.000. Parking za automobile je 200 dinara po satu, a radno vreme je 10 do 20 sati

U istom terminu na Beogradskom sajmu će se održati i 53. Sajam obrazovanja i nastavnih sredstava.

(Kurir.rs/M.F.)

 Bonus video:

MONDO/Teodora Orlandić i Anđela Pešić "100 HILJADA RAZLOGA DA DODJEŠ" U PODGORICU - 17. IZDANJE MEĐUNARODNOG SAJMA KNJIGA U BIG FASHION-U