Udruženje muzičara džeza, zabavne i rok muzike Srbije svečano će u sredu, 23.oktobra u UK "VUK" uručiti godišnje nagrade (GODUM) sedmi put.

DSC_7140 - Copy.JPG
Wood RS 

Simbolično, u godini obeležavanja velikog jubileja 40 godina postojanja i uspešne karijere, nagrada za životno delo otišla je u rukeMomčila Bajagića Bajage. Nagrada za rok muziku, koja od ove godine nosi ime "Borisav Bora Đorđević" pripala je Nikoli Vranjkoviću. Najuspešniji pop izvođač je Tijana Bogićević, a talentovanoj Ivi Lorens od koje kolege očekuju da nastavi sa popularisanjem kvalitetne muzike biće dodeljeno priznanje "Miroslav Miša Aleksić" za mlade nade. Dobitnik GODUM nagrade "Duško Gojković" za džez muziku je Ivan Aleksijević.

FOTO WOOD 13.jpg
Wood RS 

Nagrađeni će na dodeli nastupiti uz pratnju orkestra sastavljenog od vrhunskih muzičara.

Kao i do sada, biće dodeljeno više povelja za doprinos razvoju muzičkog stvaralaštva i interpretacije na polju džez, zabavne i rok muzike, uz priznanja autorima i izvođačima nejemitovanijih pesama u prošloj godini, koje Udruženje muzičara džeza, zabavne i rok muzike Srbije dodeljuje u saradnji sa organizacijama SOKOJ i PI.

FOTO WOOD 3.jpg
Wood RS 

Dobitnik posebne povelje povodom 50 godina rada i posvećenosti muzičkom stvaralaštvu je Srđan Marjanović.

(Kurir.rs/M.F.)

 Bonus video:

Kurir Dodela nagrada Sarajevo film Festival