Obožavaoci dve megapopularne serije "Uvod u anatomiju" i "Riverdejl" ove jeseni dobili su pravu TV poslasticu. Reč je o seriji "Igra slučaja", koja se od 3. oktobra emituje na kanalu Star Life četvrtkom u 22 časa, a koja je u lovu na zločince ujedinila zvezde i ova dva popularna naslova i miljenike publike Đakoma Đaniotija i Vanesu Morgan.

WCD101b_0062_f.jpg
Viasat promo Vanesa Morgan i Đakomo Đanioti

Oduševljenje fanova ovim potezom producenta i scenariste Majkla Konivesa nije izostalo, a on je u ovoj seriji pokušao da odgovori na pitanje mogu li profesionalna prevarantkinja i školski primer poštenog policajca postati partneri i zajedno raditi na rešavanju zločina.

Pred gledaocima je 10 epizoda uzbudljive i odlično ocenjene proceduralne policijske drame sa elementima komedije, a u ekskluzivnom intervjuu za TV Ekran glavni glumac i TV zvezda Đakomo Đanioti, koji igra policajca Kola Elisa, otkriva čime ga je kupila "Igra slučaja".

WCD101b_0059_f.jpg
Viasat promo Đakomo Đanioti

Kako ste se navikli na život u koži novog junaka?

- Elis je specifičan karakter. Zamišljam ga uvek s nekim tmurnim oblakom koji se nadvio nad njegovom glavom. Tuga je sastavni deo njegovog života, ali upravo u tome i jeste čar ove serije. Umesto da radnja bude opterećena teškom dramom, ona se na lagan i pitak način suočava s teretom života i uči nas kako da se nosimo s tom tugom i svim onim što život čini mračnim i teškim.

Da li ste se prepoznali u Elisu?

- Nisam pronašao toliko psiholoških sličnosti s njim, ali mi je bila zanimljiva podudarnost u odnosu koju su imali Kol i Vanesina Maks Mičel i ja. Definitivno je sve mnogo lakše kada se sa izazovima života boriš s nekim čija je energija suprotna tvojoj. Vodi uvek treba vatra da bi je podgrejala i pokrenula, baš kao što je i vatri potrebna voda da bi je utišala i smirila. Čini mi se da je ta hemija koju smo nas dvoje i naši junaci delili ispred, ali i iza kamera bila presudna da rasplamsa ovu priču i da gledaoce dovuče pred male ekrane.

WCD109b_0029 (1).jpg
Viasat promo Đakomo Đanioti u seriji "Igra slučaja"

Jeste li imali inspiraciju kada ste razmišljali o tome kako će Kol izgledati u seriji?

- Jesam. Želeo sam da Maks i Kol imaju sličan odnos kao što su imali Dejna Skali i Foks Molder u seriji "Dosije Iks". To je, pre svega, zavisilo od toga kako sam ja zamislio Kola i, priznajem, ukrao sam malo Molderove smirenosti, zatvorenosti i socijalne neprilagođenosti da bih formirao svog junaka. Volim karaktere koji vas primoravaju da se borite za to da ih zavolite. Ne daju vam se na prvu loptu.

U karijeri imate seriju kao što je "Uvod u anatomiju", jedan od najpopularnijih naslova u istoriji televizije. Koliko hrabrosti je potrebno da biste doneli odluku o narednom poslu?

- Velike uloge nose i veliku odgovornost. Ipak, najpametnije je kada ne razmišljate previše glavom, nego se prepustite instinktu. Najbolji projekti su oni čiji je koncept jednostavan. Takođe, veoma je važno da producenti imaju jasnu sliku o tome šta žele od serije. Na taj način vam prodaju priču. Kada uzmem scenario na čitanje, iz teksta mi je jasno šta je tema priče, ko su glavni junaci i koja je moja uloga. Zadatak producenata je da vas kupe atmosferom serije, energijom, svim onim što se iz scenarija ne može naslutiti, a što je duša svakog projekta. "Igra slučaja" u tom pogledu počiva na specifičnom odnosu glavnih junaka. On je otpadnik i dopadljivi mrgud, a ona energični prevarant koji bi žednog preveo preko vode. Taj sklop mora da upali.

WCD102a_0037r.jpg
Viasat promo Đakomo i Vanesa u seriji "Igra slučaja"

Kakve serija i filmove volite da gledate?

- Uživam u program koji može da me opusti i nasmeje, poput ove serije. Uvek biram lagane i svetle note, jer je mraka u našem svetu već previše.

Imate li neku scenu po kojoj ćete pamtiti "Igru slučaja"?

- Ima ih više (smeh). Serija je po žanru akciona. Ima mnogo trčanja, skakanja i jurnjave. Kostimografi su u svakom segmentu odradili sjajan posao, osim u slučaju Vanese, čija Maks u seriji ima zadatak da juri negativce. Uvek su je oblačili u usku odeću i nije izuvala zastrašujuće visoke štikle. Kao da su radili sve da joj snimanje učine nemogućim. Morala je da uči da trči na štiklama i to je bilo urnebesno. Takođe, u seriji vozim ogroman džip. Iako sam visok gotovo dva metra, morao sam pošteno da poskočim kada bi trebalo da uđem u auto. U scenama kada je Vanesa trebalo da sedne pored mene, doslovno sam morao da je podižem kao da treba da se popne na konja. To su bili neki slatki izazovi kojih publika neće biti svesna kada bude gledala seriju.

(Kurir.rs / TV Ekran / Nikola Dražović)

Kurir Mjuzikl Lu poklon glumaca