U novoj sezoni u Omladinskom pozorištu Dadov u sredu, 23, i četvrtak, 24. oktobra, od 20 časova održaće se premijera predstave "Pinokio" u režiji Milana Bogdanovića. Komad je rađen po tekstu Stanislave Veljašević, koja je dramatizovala istoimenu bajku Karla Kolodija. Scenografija i kostimi za predstavu su delo Doroteje Jonov i Zorane Rabrenović, scenski govor uradio je Đorđe Marković, a autor plakata je Danilo Mlađenović.

Pinokio proba  (1).jpg
Promo Milan Bogdanović


Reditelj predstave navodi da mu je bila želja da priču postavi kroz prizmu "coming of age" žanra. Radnja drame smeštena je u blisku budućnost, u svetu koji se deli na grad i podzemlje, na poželjne i nepoželjne.  Inspirisani njegovim starijim bratom, vođom revolucije, oni pokušavaju da promene svet. Pinokio se istovremeno suočava s pitanjem: šta znači "dobar". Ovo je priča o odrastanju, o preispitivanju sopstvenih uverenja i o potrazi za smislom u svetu koji se menja brže nego što smo u stanju da razumemo. Ispunjenjem normi Pinokio na kraju postaje pravi dečak. Ali šta ako Pinokio ne želi da bude "pravi dečak"?

2.jpg
Promo Dve podele


Predstava je urađena u saradnji s Fakultetom dramskih umetnosti u Beogradu. Milan Bogdanović rođen je u Banjaluci 2001. godine. Student je četvrte godine pozorišne i radio režije na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu u klasi Alise Stojanović. Stanislava Veljašević rođena je 2003. godine u Beogradu. Trenutno je student dramaturgije na trećoj godini Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu. Predstava ima dve ravnopravne podele, a Pinokija igraju Veljko Dragačević i Simon Vujić, Đepeta Teodor Radivojević i Simeon Obradović...