Ekipa serije "Tvrđava" nastavila je snimanje u Beogradu. Naredne godine očekuje se emitovanje na RTS, a kroz 11 epizoda, pratićemo živote jednog zaljubljenog para, njihovih rođaka i prijatelja tokom turbulentnih godina u kojima se dogodio raspad Jugoslavije. Nova serija je priča o odrastanju, ali se dešava u Kninu u periodu od 1990. do 1995. godine.

serija_tvrdjava_23102024_0145.JPG
Antonio Ahel / Ata Images Glavne uloge Darija Vučko i Ognjen Mićović

 Nikola Kolja Pejaković u seriji tumači lik omiljenog ujaka glavnog junaka, koga tumači Ognjen Mičović.


- Igram Momčila. U našim životima često su ujaci bili omiljeniji junaci. Kad sam bio mlađi više sam ga voleo od oca. On je Srbin i veliki domaćin. Vidi šta se dešava oko njega. Velika je podrška sestriću koji mora u vojsku  - navodi Pejaković.

02:13
Nikola Pejaković o seriji Tvrđava Izvor: Kurir 

 Kreator serije je Mirko Stojković, koji uz Gorana Starčevića potpisuje i scenario.Režiju potpisuje Saša Hajduković. Objekat na Vojnoj akademiji glumi za potrebe snimanja bolnicu u Kninu.

serija_tvrdjava_23102024_0010.JPG
Antonio Ahel / Ata Images Pejaković i Saša Hajduković

Autori kažu da, iako su dešavanja u seriji smeštena u istorijski kontekst devedesetih godina, ono što ovu priču čini univerzalnom su emocije, borba za dobro i saznanje da je najčvršća tvrđava na svetu - porodica puna ljubavi.