Glumica Anita Lazić, ćerka Dragoslava Lazića, koji je sinoć preminuo u 87. godini, oglasila se na Fejsbuku povodom tužnog događaja.

"Dragi prijatelji, u velikom bolu, obaveštavamo vas da nas je sinoć, posle duge i teške bolesti napustio naš tata, Dragoslav Lazić, reditelj, scenarista i producent, jedan od najplodnijih srpskih TV autora koji je iza sebe ostavio desetine hiljada sati snimljenog igranog programa, 10 filmova, brojne legendarne TV serije ("Muzikanti", "Građani sela Luga", "Parničari", "Ljubav na seoski način"…), više desetina TV drama i dokumentaraca. Dobitnik je više međunarodnih priznanja za režiju i jedan od pokretača Dana komedije u rodnoj Jagodini", započela je Anita svoju obavu.

"Čitav njegov život bio je stvaranje i do poslednjeg daha bio je zaigrani dečak zadivljen nad čudima 'običnog', 'malog' čoveka o kome je pisao i za koga je stvarao. Voleo je život i išao mu je u susret hrabro i uvek sa blagim osmehom iza kog se krio ozbiljan humorista, velike osetljivosti i tananosti. Iza sebe je ostavio petoro dece i suprugu Draganu. Zauvek će nam nedostajati", napisala je Anita uz emotikone slomljenog srca, te dodala da će vreme i mesto sahrane naknadno biti saopšteni.

dd01-marina-lopicic.jpg
Marina Lopičić 

Dragoslav Lazić je rođen 23. novembra 1936. godine u selu Ribare, u okolini Jagodine. Završio je gimnaziju u Jagodini, a Pravni fakultet i Višu filmsku školu u Beogradu. Bio je oženjen glumicom Draganom Turkalj Lazić, sa kojom ima blizance - sina i ćerku. Iz prethodnih brakova ima troje dece, sina Zorana i ćerku Katarinu sa slovenačkom producentkinjom Dunjom Klemenc, i Anitu, koja je glumica, sa glumicom Snežanom Savić.

Lazićeve najpoznatije televizijske serije su: "Parničari", "Muzikanti", "Ljubav na seoski način", "Građani sela Luga", "Doktorka na selu", "Seljaci" i "Zvezdara".

xxx03 News1 Aleksandar Jovanovic Cile copy.jpg
Aleksandar Jovanović Cile 

Među više desetina igranih filmova koje Lazić potpisuje nalaze se i "Sekula i njegove žene" i "Sekula se opet ženi".

(Kurir.rs/ L. S.)

Bonus video

00:08
Sahrana Siniše Pavića u Vlasotincu Izvor: Kurir