Big bend RTS snimio je novu verziju muzičke teme iz serije "Otpisani". Za potrebe snimanja spota naš čuveni glumac Vojislav Voja Brajović ponovo je ušao u lik šarmantnog beogradskog ilegalca Tihog.

Naime, numera koju je davne 1972. godine komponovao Milivoje Mića Marković dobila je novi aranžman. Big bend Radio-televizije Srbije, kojim je Mića Marković jedno vreme upravljao, snimio je spot za muzičku temu koja je vremenom postala "himna urbanog Beograda".


Obučeni u originalne kostime iz "Otpisanih", muzičari su snimili video-spot na autentičnim lokacijama na kojima je u Beogradu pre pola veka nastajala serija.

Voja Brajović, Otpisani, fotografija sa seta (1).jpg
Nikola Ristić, RTS 

Već u prvim kadrovima spota pojavljuje se legendarni Voja Brajović u ulozi po kojoj je postao voljen širom nekadašnje Jugoslavije. Reditelj spota je Saša Gabrić.

Mali honorari

Glumac Vojislav Voja Brajović jedan glavnih protagonista serije "Otpisanih“, u kojoj je tumačio lik Tihog.

Voja Brajović, Otpisani, fotografija sa seta (2).jpg
Nikola Ristić, RTS 

Za Tihim su ludele sve devojke, a Voja je, uz Gagu Nikolića, bio jedan od najlepših glumaca jugoslovenske kinematografije. Iako su "Otpisani" jedna od najpopularnijih domaćih serija svih vremena, 

- Kaskaderi su zarađivali mnogo više od nas. Oni su naplaćivali po padu i najviše su zarađivali, a mi smo ostali siromašni. Mislim da nikad nisam bio siromašniji nego tada. Potpisivali smo ugovore za male pare. Kada sam pokušavao da pregovaram za veći honorar, producenti su mi rekli: Ako ti nećeš da potpišeš, ima ko hoće za te pare! Nisam imao hleb da jedem - ispričao je glumac za "Informer", dodajući da su konačno profitirali od druge sezone, snimljene četiri godine kasnije.

(Kurir.rs/I.M.)

 BONUS VIDEO:

03:34
Voja Brajović o preuzimanju tela Dejana Mijača Izvor: Kurir