NINA RAKOČEVIĆ NASTUPA U GVARNERIJUSU: Koncert višestruko nagrađivane mlade violinistkinje je BESPLATAN za sve posetioce

Gvanerijus Promo

U sredu, 26. juna 2024. (s početkom u 20 časova) posetioce Gvarnerijusa očekuje koncert Nine Rakočević.

Nina je jedna od najboljih mladih violinistkinja Srbije, dobitnice više od 40 prvih nagrada na republičkim i međunarodnim takmičenjima.

Najznačajnija među njima je prva nagrada na takmičenju „Jaroslav Kocijan“ u Češkoj Republici, 2024. godine, najstarijem svetskom takmičenju za violiniste do 16 godina. Nina je osvojila i prve nagrade na međunarodnom takmičenju „Antonio Salieri“ u Italiji, međunarodnom takmičenju „Ohidski biseri“ u Makedoniji, kao i prve nagrade na Republičkim takmičenjima u našoj zemlji, od 2021. do 2024. godine.

Gvanerijus Promo 
foto: Gvanerijus Promo

Usavršavala se na masterklasovima kod profesora Zorana Milenkoviča, Marka Josifoskog, Olega Pohanovskog, Mire Aćimović, Aleksandra i Jurija Reviča, kao i kod maestra Jovana Kolundžije. Poslednje dve godine intenzivno sarađuje sa profesorom Robertom Lakatošem koji je, kao mentor, značajno doprineo njenom muzičkom razvoju.

Nastupiće uz klavirsku saradnju Ukija Ovaskainena i izvesti virtuozan program i dela Tartinija, Krajslera, Bacinija, Debisija, Mendelsona i Vijenjavskog. Ulaz na koncert je slobodan uz obavezne rezervacije mejlom info@guarnerius.rs ili telefonom 066/8028-368.

(Kurir.rs)

Bonus video:

This browser does not support the video element.

VIDEO PORUKA MLADOG NIŠKOG PIJANISTE: Ovim rečima se obratio predsedniku Srbije za pomoć (KURIR TV)  Kurir TV