FILM KEVINA KOSTNERA POVUKLI IZ BIOSKOPA: Uloženo 100 MILIONA DOLARA u vestern koji PROPADA na blagajnama

Stefanos Kyriazis / Zuma Press / Profimedia

Predstojeći film iz izuzetno skupe Horizont franšizeKevina Kostnerapovučen je iz bioskopa nedeljama pre nego što je trebalo da bude objavljen.

Glumac je proveo godine praveći svoj 100 miliona dolara vredan vestern film "Horizont: Američka saga", čiji se prvi deo pojavio na velikom platnu 28. juna.

Međutim, film je zaradio samo 11 miliona dolara na američkim blagajnama tokom prvog vikenda i oko 23,3 miliona dolara do danas širom sveta, što je dovelo u pitanje budućnost preostalih projekata.

Supplied by LMK / imago stock&people / Profimedia 
foto: Supplied by LMK / imago stock&people / Profimedia

Sa nešto više od mesec dana do premijere poglavlja 2, filmski šefovi su potvrdili da se drugi deo neće pojaviti u bioskopima 16. avgusta kao što je prvobitno planirano, već će se pojaviti na striming servisima.

Šta se desilo?

- Territory Pictures i New Line Cinema su odlučili da ne objave "Horizont: Chapter 2" 16. avgusta kako bi publici pružili veću priliku da otkrije prvi deo Horizonta u narednom periodu na striming platformama. Zahvaljujemo našim partnerima na njihovoj kontinuiranoj podršci dok gledaoci filmova širom SAD otkrivaju film u bioskopima - rekao je portparol New Line-a za Hollywood Reporter.

BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia 
foto: BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

- Reakcija publike na Horizont i entuzijazam što se naša priča nastavlja u Horizontu 2 su bili neverovatni. Kevin je snimio ovaj film za ljude koji vole filmove i koji su želeli da krenu na putovanje - dodao je Territory Pictures u zasebnoj poruci.

- Podrška koju smo dobili od ljubitelja filma i vlasnika pozorišta dok doživljavaju prvo poglavlje ove sage, samo nam učvršćuje veru u njih i filmove koje smo snimili, i zahvaljujemo im što su nam se pridružili na ovom putovanju.

Matična kompanija New Line-a, Warner Brothers, počela je da obaveštava bioskope o promeni - jer su mnogi nudili karte unapred za projekcije nastavka filma.

Ep od četiri dela

"Horizont: Američka saga – Prvo poglavlje" premijerno je prikazano na filmskom festivalu u Kanu ranije ove godine, uz 10-minutne ovacije.

Kevin je napisao, režirao i glumio u epu koji se fokusira na porodicu tokom širenja američkog Zapada. Kostner je napisao početnu priču 1988. godine, a zatim je odlučio da produkciju pretvori u sagu od četiri dela – počeo je da snima treće poglavlje pre nego što se pojavio u Kanu.

Roger Harvey / Zuma Press / Profimedia 
foto: Roger Harvey / Zuma Press / Profimedia

Glumac je uložio oko 38 miliona dolara svog novca u ovaj projekat.

- Pretpostavljam da bih mogao da kupim stanove i mogao bih da kupim Mekdonalds i mogao bih da kupim gomilu stvari i samo da rastem, rastem, rastem, rastem, ali ovo je poruka koju želim da moja deca razumeju ko sam: da radim ono u šta verujem - rekao je Konstner.

Na pitanje da li se boji da je preuzeo finansijski rizik ovim ostvarenjem odgovorio je:

- Imam strah kao i svi drugi. Ne želim da budem ponižen.

(Kurir.rs/ Blic/ L. S.)

Bonus video:

This browser does not support the video element.

PONOVO RADI BIOSKOP! Građani Sremske Mitrovice opet uživaju u filmovima, ali njihove projekcije NE LIČE NI NA JEDNU DRUGU  Kurir TV