IGRA PRESTOLA DOBIJA JOŠ JEDAN NASTAVAK: Stiže nova serija "Vitez sedam kraljevstva" zasnovan na delima Džordža R. R. Martina

promo, HELEN SLOAN

I dok publika željno iščekuje dalji razvoj događaja u Vesterosu, najavljen još jedan prikvel serije "Igra prestola", koji će nositi naziv "Vitez od sedam kraljevstava".

Zasnovana na pričama o ser Dankanu Visokom i njegovom štitonoši Jajetu, koji su predstavljeni u knjigama "U pričama o Dankanu i Jajetu" Džordža R. R. Martina, naslovne role pripale su Piteru Elafiju i Deksteru Sol Enselu.

- Vek pre događaja iz "Igre prestola", dva neverovatna heroja su lutala Vesterosom. Mlad, naivan, ali hrabar vitez ser Dankan Visoki i njegov omanji štitonoša Jaje. Radnja je smeštena u doba kad dinastija Targarijen još uvek drži Gvozdeni presto, a sećanje na poslednjeg zmaja još je živo. Velike sudbine, moćni neprijatelji i opasni podvizi čekaju ove neverovatne i neobične prijatelje - navodi se u zvaničnom saopštenju HBO.

Radnja serije "Vitez od sedam kraljevstava" dešavaće se otprilike 100 godina nakon događaja iz "Kuće zmaja". Premijera se očekuje 2025. godine.

(Kurir.rs/I.M.)