PRIČA O VEČNOJ LJUBAVI, ALI I ISTORIJI: Poznat datum premijere serije RINGIŠPIL na jednom domaćem filmskom festivalu

promo

Pre televizijske premijere na Superstar kanalu prve dve epizode serije "Ringišpil" nastale na osnovu popularnog istoimenog romana Jelene Bačić Alimpić biće premijerno prikazane 23. avgusta u 20 časova u Malom gradu Smederevske tvrđave u okviru programa festivala Dunav film fest. Nakon projekcije, publici će se pokloniti deo ekipe serije.

promo 
foto: Promo

Prvenac čuvene novinarke, prodat u više od 220.000 primeraka i preveden na brojne jezike, prati uspon i karijeru mlade balerine Ane Balint polovinom prošlog veka. Ana je rođena na skromnom vojvođanskom salašu i uprkos svim preprekama postaje balerina svetskog ranga, dostižući pozornicu Boljšoja i evropsku slavu. Njeno detinjstvo obeležio je nesrećan brak majke iz dobrostojeće porodice, koja se uprkos protivljenju roditelja udala za siromaha, kao i prijateljstvo s drugom sa salaša Đorđem, koji će je voleti do smrti. Njen put ka slavi obeležiće podrška majke, koja se zbog Aninog talenta seli u Beograd, i zabranjena ljubav s novinarom Sergejem Pavlovičem.

promo 
foto: Promo

"Ringišpil" nije samo priča o večnoj ljubavi već i o izborima, briljantnoj karijeri kroz koju upoznajemo kulturu i istoriju baleta, kao i o nestalom svetu Vojvodine tridesetih godina prošlog veka.

Serija "Ringišpil" nastala je u produkciji Telekoma Srbija, Filma danas i Dandelion productionsa, a za dramatizaciju romana bila je zadužena Nataša Drakulić, dok je reditelj serije je Miloš Kodemo.

promo 
foto: Promo

U glavnim ulogama: Nevena Nerandžić, Miloš Vlalukin, Slavica Vučetić, Igor Đorđević, Vjera Mujović, Sanja Moravčić, Marko Vasiljević, Sonja Jauković, Igor Damnjanović, Vesna Kljajić Ristović, Ivan Zablaćanski, Jelena Lončar, Dragan Vesić i drugi.

promo 
foto: Promo

Sedmo izdanje međunarodnog filmskog festivala Dunav film fest biće održano od 20. do 25. avgusta u Smederevu.