VRELA TV JESEN U SRBIJI I NA BALKANU: Stižu "Sablja", "Ožiljak" i "Konstantinovo raskršće" ali i još desetak novih naslova

promo

Nova TV sezona donosi na male ekrane dugoočekivane serije, a prvi put će se priče iz Srbije kao što su "Sablja", "Ožiljak" i "Konstantinovo raskršće" naći u ponudi i na svetskim striming platformama.

Gordan Jović/ Rts 
foto: Gordan Jović/ Rts

Na Sarajevo film festivalu premijerno ćemo imati prilike da vidimo dva aduta RTS za predstojeću sezonu, serije "Nobelovac" o životu Ive Andrića i "Sablju" o ubistvu Zorana Đinđića. Program "Pretpremijere serija" Sarajevo film festivala donosi i ove godine priče koje ćemo gledati ove jeseni i zime na malim ekranima.

Sarajevo film festival 
foto: Sarajevo film festival

Publika će moći da od 16. do 23. avgusta vidi iz regiona "Bijeli put" kreatora Emira Imamovića Pirekta, "Komar" Timura Makarevića, drugu sezonu "Kotline" Danisa Tanovića i Amre Bakšić Čamo, "Princa iz Eleja" Dušana Vranića, Elme Tataragić, Enesa Zlatara i Amre Bakšić Čamo i "Tender" Srđana Vuletića. Nagrada u Kanu je "Sablji" već otvorila velika vrata za proboj na svetsko tržište.

Branimir Milovanović 
foto: Branimir Milovanović

Jedan od ambicioznijih međunarodnih projekata Telekoma Srbija jeste serija "Ožiljak" (Scar), snimljena u koprodukciji sa španskim i meksičkim produkcijskim kućama. U timu iza kamere su autori najgledanije Netfliksove serije "Kuća od papira", glumačku ekipu predvode španske zvezde Luis Fernandez i Huanlu Gonzales, a glavnu žensku ulogu tumači Milena Radulović, dok se od srpskih glumaca pojavljuju i Goran Šušljik, Stefan Kapičić i Mladen Sovilj. Milena je za ovu ulogu naučila španski, a biće sigurno u ponudi Amazon prajma.

Firefly Productions 
serija Frustfoto: Firefly Productions

Slična sudbina čeka i "Konstantinovo raskršće". Francuzi su od Telekoma kupili prava za njegovu distribuciju. Plan je da se snime tri sezone, a i dalje je glumačka podela tajna. Iz kuće "Fajerflaj" spremna za emitovanje je serija "Frust" reditelja Danisa Tanovića, jedinog dobitnika Oskara za režiju iz našeg regiona. Ovo je prvi regionalni projekat sa međunarodnom autorskom ekipom "Fajerflaja" i Telekoma Srbija, u čijem razvoju je učestvovala i mađarska kuća "Džojrajder". Iz iste kuće čekaju se i naslovi "Crna svadba 2", "Močvara 3" i "Apsolutnih sto", inspirisan istoimenim filmom Srdana Golubovića. Ovog puta u šest epizoda pratimo Sonju, koja sanja o osvajanju zlata u streljaštvu na Olimpijskim igrama, a glavna uloga pripala je Aniti Ognjanović.

Damir Dervišagić 
foto: Damir Dervišagić

Pre televizijske premijere na Superstar kanalu prve dve epizode serije "Ringišpil", nastale na osnovu popularnog istoimenog romana Jelene Bačić Alimpić, biće premijerno prikazane 23. avgusta u okviru programa festivala Dunav film fest. Prvenac čuvene novinarke, prodat u više od 220.000 primeraka i preveden na brojne jezike, prati uspon i karijeru mlade balerine Ane Balint polovinom prošlog veka. To nije samo priča o večnoj ljubavi već i o izborima, briljantnoj karijeri kroz koju upoznajemo kulturu i istoriju baleta, kao i o nestalom svetu Vojvodine tridesetih godina prošlog veka.

promo 
foto: Promo

Serija "Ringišpil" nastala je u produkciji Telekoma Srbija, "Filma danas" i "Dandelion prodakšnsa", a za dramatizaciju romana bila je zadužena Nataša Drakulić, dok je reditelj serije Miloš Kodemo. Glavnu ulogu igra Nevena Nerandžić. Od serija s primesom sapunica i komedije očekuju nas i nastavci "Radio Mileve" i "Zbornice".

Bonus video:

This browser does not support the video element.

TIHOMIR STANIĆ NAJAVIO PREDSTAVU KOJA ĆE BITI KULTNA: 22 godine tumačim Ivu Andrića, a sem fizičke sličnosti spaja nas i JOŠ NEŠTO  kurir televizija