Marinko Madžgalj 20 dana pred smrt ispunio svoju najveću želju: Niko nije znao šta namerava da uradi, držao se junački do kraja

Dragan Kadić

Na današnji dan glumac Marinko Madžgalj proslavio bi 46. rođendan. Njegov život prerano je okončan, nakon što je izgubio bitku sa opakom bolešću.

Preminuo je 26. marta 2016. godine od raka pankreasa, s kojim se borio do poslednjeg dana. A svoju najveću želju ispunio je 20 dana pre smrti.

Dragan Kadić 
Marinko Madžgalj ispunio svoju poslednju željufoto: Dragan Kadić

"Večiti dečak", kako su ga mnogi zvali, preminuo je od raka pankreasa, a o bolesti nije želeo da govori čak ni svojim najbližima. Nakon prve operacije njegovo zdravstveno stanje se popravilo, a onda su stigle najgore vesti.

Nije hteo da odustane

Lekari su mu saopštili da mu je ostalo još tri meseca života, a od tog momenta Marinko se trudio da svaki trenutak maksimalno iskoristi i radi ono što najviše voli. U pauzama između hemoterapija snimao je seriju u Crnoj Gori i sve vreme je bio sa porodicom.

U jednom momentu odlučio je da ostvari svoju dugogodišnju želju, koja je ujedno bila i poslednja.

Tanjug / Nikola Anđić 
Želeo je da se krsti u manastirufoto: Tanjug / Nikola Anđić

Marinko je imao veliku želju da se pre smrti krsti u manastiru Ostrog, a to mu je i ispunjeno. Dvadeset dana pred njegovu smrt, Marinko se krstio u manastiru. Prema rečima sveštenika, iako mu je bilo vidno loše, držao se snažno i jako do samog kraja.

Nažalost, glumac je preminuo 26. marta 2016. godine

Porodica i zaostavština

Adria Media 
Bio je u braku sa Dubravkom Mijatovićfoto: Adria Media

Marinko je iza sebe ostavio ćerku Saru, koju je dobio iz veze s glumicom Dubravkom Mijatović.

Koliko je Madžgaljeva smrt potresla region, pokazuje i fondacija osnovana s njegovim imenom, a čija je misija borba protiv raka pankreasa.

ATA images 
I danas živi sećanje na njegafoto: ATA Images

Glumčevi najbliži prijatelji i danas se sa setom u glasu sećaju svog druga. Poslednje dane Marinko je proveo uz svoje najbliže.

(Kurir.rs/I.M.)

Bonus video:

This browser does not support the video element.

MAJKA MARINKA MADŽGALJA U SUZAMA: Ja njega ČEKAM! Nikad neću prihvatiti da nije tu! (KURIR TELEVIZIJA)  Kurir televizija