"Moj otac me je prvi put doveo ovde 2011. godine" Aleksa Balašević je upoznao nedavno Stinga, ali jedna stvar mu je mnogo važnija

Nemanja Nikolić

Dugim aplauzom pozdravljena je u Sarajevu ekipa filma "Megdan: Između vode i vatre". Bioskop pod vedrim nebom bio je mali da primi sve koji su došli da pogledaju regionalnu premijeru prvenca Alekse Balaševića.

Nemanja Nikolić 
foto: Nemanja Nikolić

- Dali ste nam vetar u leđa. Ima neka magija u ovoj dedinoj kotlini. Đole nije rođen u Sarajevu, ali je oženio Bosanku i dobio je posle moje dve sestre i mene. Hvala vam puno. U Italiji sam upoznao Stinga, ali, kunem vam se, ne može da se poredi s atmosferom u Sarajevu. Moj otac me je prvi put doveo ovde 2011. Mi paori iz Vojvodine smo čudan svet. Gledam u nebo i očekujem neke odgovore. Sve će proći, ali Sarajevo će ostati - rekao je Aleksa.

Nemanja Nikolić 
foto: Nemanja Nikolić

Pre projekcije crvenim tepihom kod Narodnog pozorišta prošetali su njen reditelj Todor Čapkanov, Miljan Davidović, Viktor Savić, Vojin Ćetković, Enis Bešlagić, Nina Seničar, i pevačica Maya Berović.

This browser does not support the video element.

Aleksa Balašević na Sarajevo film festival  Kurir

Naravno, najveća zvezda bila je mala Vera Balašević, koja je slavila drugi rođendan.

Nemanja Nikolić 
foto: Nemanja Nikolić

Iza ove filmske priče stoje producentske kuće "Megdan produkcija", "Pascaru Production",v Telekom Srbija i Slice, dok autorsku ekipu čine reditelj Todor Čapkanov, autor scenarija je Aleksa Balašević, a koscenaristi Jelena Balašević i Gvozden Đurić, dok je za muziku bio zadužen Dirk Brose.

UNIQA je ekskluzivni sponzor i zvanično osiguranje Sarajevo Film Festivala.

Bonus video:

This browser does not support the video element.

UNIQA na 30. izdanju Sarajevo Film Festivala predstavila nove projekte u kulturi  Promo