"U Francuskoj nema scena kao što je ova na Niškoj tvrđavi" Aleksis Manenti postao miljenik naše publike, a dobio je i ovu nagradu

Profimedia

Druge večeri Festivala glumačkih ostvarenja igranog filma u Nišu laskavo priznanje glumca večeri poneo je Aleksis Manenti, koji se publici na tvrđavi predstavio sa ostvarenjem "Čuvari formule" Dragana Bjelogrlića. Ovaj francuski umetnik sa srpskim korenima dobro je poznat domaćoj publici, koja je nagradila njegov talenat na Filmskim susretima.

promo 
U Niš stigli glumci iz Francuskefoto: Promo

- Iako znam srpski, lakše mi je da govorim na francuskom. Za mene je ovo bilo veliko iskustvo. U Francuskoj nema scena kao što je ova na Niškoj tvrđavi. Priča je potpuno nepoznata kod nas. Oživljena je važna epizoda iz srpsko-francuskog prijateljstva - rekao je glumac.

Nezaobilazna stanica svih glumaca u Nišu svakako su kafane i muzika, što je na Manentija ostavilo poseban utisak, ali i publika, koja ga je srdačno dočekala.

- Nisam ništa slično doživeo u životu. U Francuskoj publika vas pozdravlja pre filma, a kod vas posle. Uspeli smo tako da uspostavimo dijalog s publikom na poseban način - objasnio je Manenti.

Aleksandar Letić 
emotivna priča o prijateljstvu dva narodafoto: Aleksandar Letić

Ovo ostvarenje čeka i internacionalna distribucija od jeseni.

- "Čuvari formule" su moj najuspešniji film. On je koliko srpski toliko i francuski. Na jesen kreće s prikazivanjem u Americi, a pregovara se da uđe u bioskope u Kini - rekao je Bjelogrlić.

Aleksis je dobio ulogu jer liči na profesora Matea, koji je predvodio revolucionarni medicinski poduhvat presađivanja koštane srži. On je jedini prošao kasting, a kako su otkrili na konferencije za medije, zaslužan je i za izbor francuskih glumaca, koje je on predložio.

Bonus video:

This browser does not support the video element.

Narodna kultura na Trećem međunarodnom sajmu robe   Kineska medijska grupacija