"Sa velikom tugom primio sam tužnu vest da si otišao dragi prijatelju i veliki pesniče": Emotivan Lečićev oproštaj od Bore Čorbe

Dragan Kadić, Petar Aleksić

Ceo region rano jutros potresla je vest da je preminuo veliki muzičar Borisav Đorđević poznat kao Bora Čorba. On se prethodnih dana u bolnici u Ljubljani borio sa jakom upalom pluća, ali je bitku izgubio.

Bora Čorba preminuo je u Slovenijifoto: Damir Dervišagić

Od čuvenog Bore oprostili su se brojni muzičari, glumci, političari i druge javne ličnosti kao i njegovi fanovi koje je imao širom sveta. Oglasio se i glumac Branislav Lečić koji nije mogao da sakrije bol zbog odlaska poznatog rokera: "Zauvek će mi ostati uspomena kada si me davnih godina, kada smo oboica bili mladi i buntovni, ispred Šumatovca pitao: Da li imam gitaru u stanu? A stanovao sam veoma blizu u ulici sa tadašnjim nazivom 29. novembar broj 17. Zgrabio si me za ruku i odveo u moj stan gde si mi premijerno odsvirao "Lutku sa naslovne strane" i upitno razrogačio oči kao dete koje je tražilo potvrdu da li je uradilo nešto dobro i originalno! Rekao sam ti tada da će to biti nesumnjivo Veliki hit. Bio si presrećan, a i ja sa tobom. Stari dobri druže, ništa se ne sekiraj, tvoje pesme će večno svedočiti o tebi! Tamo gore, ne zaboravi svoj dom Andjele. Pogledaj nas ponekad!", napisao je glumac u saopštenju za medije.

Kako Kurir saznaje, legendarni roker biće sahranjen na Gradskom groblju u Čačku, a u petak će biti održana komemoracija u Domu kulture. Istog dana će u Čačku biti dan žalosti.

(Kurir.rs/M.J)

Bonus video:

This browser does not support the video element.

Zgrada u Ljubljani u kojoj je živeo Bora Čorba  Kurir