"Zvao sam Lazara, ali on me je odbio, a posle me molio": Radoš Bajić otkrio dugo čuvanu tajnu: Nisu bili zainteresovani, a onda...

Damir Dervisagic, Nemanja Nikolic

Pojedine domaće serije gotovo svi znamo napamet. Neke iznova i iznova gledamo u repriznim terminima, ali nismo ni slutili da su one mogle biti potpuno drugačije. Naime, glumačke postave su u hodu menjane pre konačnog sastava.

Jedna od njih je i čuvene serija Radoša Bajića "Selo gori, a baba se češlja". Čini se da ne postoji kuća u Srbiji koja nije pratila radnju junaka ovog dela. Svojevremeno je Radoš lično otkrio da su neke od kultnih uloga namenjene drugim glumcima, ali ih oni nisu prihvatili.

Pritnscreen 
Kultna uloga Milorada Mandića Mandefoto: Pritnscreen

Posle tragične smrti velikog glumca Milorada Mandića Manda, koji je bio jedan od stubova nosača u priči o Petlovčanima, a s obzirom na to da je u tom momentu do kraja snimanja poslednjeg ciklusa serije ostalo još nekoliko nedelja, produkcija je za dubliranje pojedinih scena u kojima je trebalo da se pojavi Milašin, lik koji je tumačio Manda, angažovala glumca Dubravka Jovanovića, zbog njegove slične fizičke konstitucije.

ATAIMAGES 
Radoš je ulogu namenio Lazaru Ristovskomfoto: ATAImages

"Imao sam veliku želju da u seriji igraju moji drugovi i klasići koji su danas veliki glumci, Bogdan Diklić i Lazar Ristovski - ali oni nisu bili zainteresovani. Kasnije je čuveni Dragan Nikolić prihvatio da igra ulogu Žote koju Dik nije hteo, a kada je „Selo gori“ krenulo da hara, zvao me je Lazar i molio da mu napišem ulogu", rekao je Radoš Bajić svojevremeno za “Blic“.

(Kurir.rs/M.J)

Bonus video:

This browser does not support the video element.

MLADI GLUMAC PROGOVORIO O REAKCIJAMA NA NJEGOVU ULOGU GEJ OSOBE! Đorđe Mišina bio završio u bolnici: Nisam znao šta pričam  kurir televizija