Najviši glumac u Srbiji deo mjuzikla "Lu"! Stefan Đoković za Kurir: Nešto ovako nemamo prilike da vidimo na Balkanu

Bojan Kolundzija

Zanimljivo da jednu od uloga u novom mjuziklu "Lu" ima i Stefan Đoković, koga ne možete da ne primetiti zbog visine od 204 centimetra. On važi za jednog od najviših glumaca na našoj sceni. Stefana je publika zavolela u "Južnom vetar", ali i kao Aladžu u seriji "Zakopane tajne". On zbog nove uloge nosi i sočiva u boji, ali ima zanimljivu ljubavnu scenu.

Privatna Arhiva 
Ožiljak na licu i sočivofoto: Privatna Arhiva

- Satanasova glavna karakteristika je bes. Gledao sam da ga ne igram površno, već da ga opravdam i da nađem razlog zašto je takav. Bilo je jako interesantno graditi ga i naći mu tu liniju unutar komada. On je omiljeni Luov sin i želi da preuzme očev presto - kaže glumac za Kurir.

Privatna Arhiva 
Satanasova glavna karakteristika je besfoto: Privatna Arhiva

On kaže da se trud cele ekipe ispratio.

- Premijera ove predstave je istorijski trenutak jer je time i "Odeon" zvanično otvoren, a ne otvara se novo pozoriste svakog dana. Ovaj teatar je pravo tehničko i vizuelno čudo i ovo je veliko iskustvo za sve nas koji smo deo njega jer niko nije imao prilike dosad da se susretne s tim uslovima i tom magijom. Gledaoci sigurno nisu imali prilike da vide tako nešto, ne samo kod nas već i na Balkanu, i siguran sam da će svi koji dođu u "Odeon" biti oduševljeni jer će im sva čula biti nadražena, neće znati da li su gledali predstavu, film ili su bili na koncertu. Beskrajno hvala Željku Mitroviću, idejnom tvorcu, na svemu i Marku Jovičiću, koji je sklopio jednu ovakvu ekipu ljudi - navodi mladi glumac.

Jelena Simonović RTV Pink 
Pao je i poljubacfoto: Jelena Simonović RTV Pink

Stefan nikad nije trenirao košarku, već fudbal.

- Na Akademiju sam došao sa 190 centimetara, i tada sam već bio fenomen, a zamislite danas. Za manje od deset godina porastao sam skoro 15 centimetara. Stalno se susrećem s pitanjem da li sam košarkaš, a paradoks je što sam se čitavog života bavio fudbalom. Kada treba visok čovek za neku ulogu, tu nemam konkurenciju. Smeta mi pomalo to što se danas dodeljuju uloge uglavnom na osnovu fizičkog izgleda, pa se time glumci ubacuju u šablon. Smatram da je to površno. Kao i sve u životu, i ta visina ima svoje prednosti i mane, ne samo što se tiče mog poziva već i privatno. Koliko sam samo puta udario glavom negde, ali se, nažalost, i dalje nisam opametio (smeh) - ispričao je Đoković za Kurir.

Privatna Arhiva 
Delio kadar i s Bikovićemfoto: Privatna Arhiva

Karte za nova izvođenja mjuzikla "Lu" mogu se nabaviti putem sajta Teatarodeon.rs, kao i na biletarnici Teatra "Odeon" za 20, 21. i 22. septembar.

Bonus video:

This browser does not support the video element.

Mjuzikl Lu poklon glumaca  Kurir