"Dragi naš Jagi, volimo te, zauvek" Vesna Trivalić i Branka Katić u suzama: Glumci i dalje ne mogu da prebole gubitak velikog reditelja (VIDEO)

O Jagošu Markoviću su govorili Vesna Trivalić, Branka Katić, Andrija Milošević, Pavle Pekić i druge kolege,

ATA images

Beogradsko dramsko pozorište danas je bilo mesto suza, tuge, bola, ali i smeha kada su se glumci prisetili proslavljenog reditelja Jagoša Markovića, koji je preminuo 22. septembra 2023. godine. Ni godinu dana nakon njegove smrti, kolege nisu prežalile iznenadni odlazak velikog umetnika, koji je obeležio njihove karijere, ali i istoriju srpskog teatra.

O Jagošu su govorili Vesna Trivalić, Branka Katić, Andrija Milošević, Pavle Pekić i druge kolege.

ATA images 

Vesna Trivalić je govorila o tome šta je za nju Jagoš predstavljao. Za nju je on bio više od saradnika.

This browser does not support the video element.

Vesna Trivalić u suzama na oeležavanju godišnjice smrti Jagoša Markovića  Kurir

- Ja ću sada da pogledam u rodoslov. Bio mi je majka, čuvarka ljubavi, dobrote, nežnosti. Otac, zaštitinik, hrabar i vredan. Dve sestre, saosećajne. Jedna bodri, druga poljska duša plače jer razume. Brat na biciklu za kojim stalno trčim, dovršavam rečenicu u zadnji točak. Dve verde, duhoviti mudraci i vođa. Dve babe, operske pevačice i fantastične kuvarice. Dva ujaka, jedan maštovit, brzopotezno misleći, drugi galantan i najlepše obučen u gradu. Tugujem, jer sam u jednom danu u jednom čoveku izgubila mnogo dragocenih, neobičnih i voljenih ljudi - rekla je Vesna kroz suze.

Branka Katić se takođe kroz suze prisetila reditelja.

This browser does not support the video element.

Branka Katić u suzama na obeležavanju godišnjice smrti Jagoša Markovića  Kurir

- Živeo je svakim atomom svog bića. Režirao je svim svojim bićem. Voleo, brinuo, sekirao se i nekada razmišljam da li je bio previše nežan za ovu grubu današnjicu koju živimo.Dragi naš Jagi, volimo te, zauvek - rekla je glumica.

Bonus video

This browser does not support the video element.

Jagoš Marković sahranjen uz zvuke pesme "Šta će biti ko to zna"  Kurir/Nemanja Nikolić