Voja Brajović, Kralj Čačka, predstava „Ko je ubio Dženis Džoplin“ otvaraju pozorišni festival MAPA u Čačku

O najboljoj predstavi odlučivaće žiri koji će činiti glumci Radoje Čupić i Isidora Minić, kao i višestruko nagrađivani dramaturg, profesor Petar Mihajlović

Bus Plus produkcija

Pozorišni događaj godine u Čačku, koji donosi jedinstvenu priliku da doživite vrhunsku umetnost kroz izuzetne predstave, inovativne režije i priče koje će razdrmati vaš svet – biće upriličen poslednje nedelje septembra. Prvi Pozorišni festival mladih amaterskih i profesionalnih autora – MAPA 032 otvoriće legendarni Vojislav Voja Brajović, te će tako otpočeti prava pozorišna renesansa. Pre zvaničnog otvaranja, atmosferu pozorišne magije pokrenuće Kralj Čačka uz čije stihove će biti otkriven prvi rad polaznika i mentora likovne radionice festivala - montažni mural „Mapiranje Čačka” koji će tokom čitavog dana nastajati na gradskom trgu.

Bus Plus produkcija  Program na jednom mestu


Pod sloganom „Pronađi se u pozorištu“, od 23. do 29. septembra publika će uživati u hit predstavama nacionalnih teatara kao što je „Ko je ubio Dženis Džoplin“ Srpskog narodnog pozorišta, „Uspavanka za Aleksiju Rajčić“ Narodnog pozorišta Beograd, „Ljubinko i Desanka“ Narodnog pozorišta „Toša Jovanović“ iz Zrenjanina, „Upotreba čoveka“, u koprodukciji JU „Grad teatra” Budva, Novog tvrđava teatra, Novosadskog pozorišta/Újvidéki Színház i East West centra iz Sarajeva, kao i „Tri zime“ pozorišta „Promena“, „Ko igra Sonju Savić?“ Gradskog pozorišta Čačak.


„Čini mi se da svi jedva čekamo da MAPA počne. Stvarati pozorište i igrati na našim najvećim scenama je privilegija i zahvalan sam na tome, ali imati tu sreću da stvaraš pozorišne i umetničke prostore, tragajući za putevima sa ovako divnim umetnicima i to u rodnom gradu, to je posebno iskustvo i ja sa nestrpljenjem očekujem te susrete. Čačak i pozorište – mora biti slobode i rokenrola“, rekao je idejni tvorac i izvršni direktor festivala MAPA, Dušan Vukašinović.

Bus Plus produkcija  Čačak i pozorište – mora biti slobode i rokenrola


O najboljoj predstavi na festivalu, odlučivaće žiri koji će činiti glumci Radoje Čupić i Isidora Minić, kao i višestruko nagrađivani dramaturg, profesor Petar Mihajlović.

Bus Plus produkcija  Zlatni paž mladima predstave Sakati Bili sa Inišmana



Svi zainteresovani, informacije mogu pronaći na Fejsbuk i Instagram nalogu Pozorišnog festivala mladih amaterskih i profesionalnih autora – MAPA 032! Festival će, uz KC Čačak, biti organizovan u saradnji sa Pozorišno-umetničkom laboratorijom Pult iz Novog Sada.