Natali, sita posla od 9 do 17, dala je otkaz na položaj direktorke firme za prodaju nekretnina, pokrenula uspešan posao preko interneta, napisala knjigu, i posvetila se motivacionom govorništvu

Novozelanđanka Natali Sison (36) osmislila je jedinstven stil života, na kome bi joj mnogi mnogi pozavideli. Kuća joj je u koferu, kancelarija u kompjuteru, a zarada šestocifrena, naravno - u dolarima.

Sita posla od 9 do 17, dala je otkaz na položaj direktorke firme za prodaju nekretnina, pokrenula uspešan posao preko interneta, napisala knjigu, i posvetila se motivacionom govorništvu. Za sebe kaže da je "kofer-preduzetnica", što je i naziv njene knjige i bloga.

natali-sisson.jpg
Facebook 

Tipičan predstavnik nove vrste zaposlenih, digitalnih nomada, ona radi isključivo onlajn i nema stalno mesto boravka, već putuje po svetu i živi tamo gde joj se svidi, onoliko koliko joj odgovara.

Do sad je proputovala 66 zemalja, a ove godine planira da obiđe još 10, među kojima su i Japan, Španija i Švedska.

"Ljudi misle da sam luda, da sam malo čudna, ili pak da mi je život fantastičan. Ja sebe smatram građankom sveta. Kuća mi je tamo gde spustim kofer", kaže simpatična brineta, bivša direktorka koja se između ostalog bavi i bodi-bildingom.

natali-sisson.jpg
Facebook 

Sison nema stalno mesto boravka, ali zato ima bankarske račune u četiri zemlje i 17 SIM kartica za svoj mobilni telefon, što joj omogućava da svoje poslove uspešno vodi i da novac koji zarađuje podiže sa bilo kog mesta. Trenutno prihode ostvaruje od osam različitih poslovnih projekata, a nedeljno radi između 20 i 60 sati, u zavisnosti od trenutnog obima posla.

http://www.youtube.com/watch?v=ClIYjQTu_Jg