Pre nego što počnem da pijem progutam suvi kvasac pa se zbog toga ne napijem, izjavio je Koč, jedan od osnivača Bostonske pivare

Džim Koč, jedan od osnivača Bostonske pivare, tvrdi da zna mali trik uz pomoć kojeg ljudi mogu da piju celu noć, a da se ne napiju.

"Pre nego što počnem da pijem progutam suvi kvasac pa se zbog toga ne napijem", izjavio je Koč i dodao kako je trik u tome što uzmete jednu kašičicu po piću pre nego što počnete piti.

"Ukusniji je ako ga pomešate s jogurtom", dodao je pri tome napomenuvši da se kvasac može kupiti u svakoj pordavnici.

Koč je objasnio da aktivni suvi kvasac sadrži enzime koji razgrađuju alkohol: alkohol-dehidrogenaze. Ti enzimi pretvaraju molekule alkohola u ugljik, vodik i kiseonik, što je proces koji se događa kada jetra razgrađuje alkohol.
Prema tome, jedenje kvasca pre uzimanja alkohola znači da će se on razgraditi pre nego što dospe do mozga.

Međutim, Koč upozorava da on neće u potpunosti eliminisati učink pijenja alkohola, nego će ih samo smanjiti.