Kada konobari ili barmeni savetuju, bilo bi dobro da ih poslušate

Kad biste pitali konobare, oni nikad ne bi naručivali ove vrste pića. Možda ne bi bilo loše da ih poslušate.

Mimosa: Iako je ovaj koktel od dva sastojka izuzetno popularan na nedeljnim brančevima koji počinju nešto pre podneva, možda bi trebalo da ga preskočite.

Originalna receptura nalaže spoj soka od narandže i šampanjca, a na većini mesta umesto toga dobijete neko jeftino penušavo vino koje nema pravi ukus.

Pića koja završavaju na reč "tini":

Kad naručite martini dobijete savršeni spoj džina i vermuta i pokoju maslinu. Kad naručite epltini, u prepoznatljivu čašu nasuće vam nešto votke sa sokom od jabuke. U svetu su popularne te varijante "martinija" i s drugim voćem, koje zapravo nemaju nikakve veze s originalnim koktelom. Naručite radije nešto drugo.

Rum-kola:
Rum-kola je večna klasika koja se pije već nekoliko decenija. Ali, trebalo bi imati na umu da je rum alkohol s visokim postotkom šećera, koji kada se meša sa šećernim gaziranim pićem poput kole, postaje presladak i totalno nezdrav.

Ako želite da eksperimentišete, probajte Dark&Stormy – kombinaciju tamnog ruma i piva od đumbira.

alkohol-pice-koktel.jpg
Profimedia 

(Punkufer/Vijesti.ba)