5 NAJPOZNATIJIH NEREŠENIH UBISTAVA: Moderna istorija je ovo zapamtila, ali i vi ćete!
Foto: Ilyke.com

Zastrašujuće

5 NAJPOZNATIJIH NEREŠENIH UBISTAVA: Moderna istorija je ovo zapamtila, ali i vi ćete!

Ludi svet -
Svake godine veliki broj ubistava ostaju nerešeni, ali neki dobiju na publicitetu i ostaju u mislima ljudi u godinama koje dolaze.

Ovo je lista najpoznatijih ubistava u modernoj istoriji. Jedino pravilo koje smo imali dok se sastavljala lista jeste da je morao da postoji leš.1. Dečak u kutijiDečak u kutiji je bio žrtva ubistva 1957. godine, umotan ućebe unutar jedne kolevke koja se nalazila u kartonskoj kutiti na polju u blizini Filadelfijskog seoskog puta. Dečak je imao između 4 i 6 godina. Kutija je bila iz "Peni" radnje, samo 15 milja od oblasti u kojoj je pronađeno telo, ali detektivi nisu uspeli da nađu kupca.Ni ćebe ni dečak nisu uspeli da daju više informacija o njegovoj smrti. Niko čak nije mogao da shvati ni kada je dečak umro.

2002. godine pojavio se svedok koji je tvrdio da su roditelji bili ubice dečaka. Iako je njena priča bila detaljna i dosledna, nije bilo čvrstih dokaza koji bi teoriju podržali.

2. Amber HagermanAmber Rene Hagerman imala je 9 godina kada je oteta i ubijena dok je vozila svoj bicikl na parkingu napuštenog marketa u blizini kuće svoje babe i dede u ARlingtonu,Teksas, 13. januara 1996. godine. Osimnjičenih nije bilo biti su ikada identifikovani. Policija je reagovala nakon anonimnog poziva, tvrdeći da dete vrišti i da je oteo čovek u kamionu.Četiri dana nakon njene otmice, Amberino telo pronađeno je sa presečenim grkljanom u jarku. Policija nikada nije objavila da li je bilo dokaza o seksualnom zlostavljanju.U proteklih nekoliko godina, svedok je konačno istupio, tvrdeći da je video otmicu. Rekao je policiji da je video čoveka u crnom kamionu koji je zgrabio Amber sa bicikla i ubacio je u kamion i odjurio.I dok njen ubica tek treba da bude pronađen, njeno ubistvo ostavilo je nasleđe koje je dovelo do razvoja sistema AMber alarm. Sistem je pomogao da se spasi više od 500 otete i nestale dece od njenog osnivanja u SAD i nekoliko stranih zemalja.

3. Endru i Ebi Borden4. avgusta, 1892. godine, Endru i Ebi nađeni su brutalno ubijeni u svojoj kući sa sekirom u Masačusetsu.Njen otac pronađen je sa 11 proboda i rasekotina na licu, njegova maćeha je imala 19 na potiljku. Oboje su pretvoreni u krvavu kašu. Prvi udarac na oboje bio je toliko moćan da ih je odmah verovatno ubio.

Lizi je odmah bila osumnjičena, jer je ceo grad znao za mržnju između nje i njene maćehe. Pored toga, tokom nedelje suđenja, Lizi je zapalila haljinu na kojoj je tvrdila da se nalazi boja, ali tužioci su tvrdili da je prekrivena krvlju, a ona je spalila kako bi prikrila ubistvo. Oslobođena je svih optužbi, a slučaj je bio nepotpun. Ona čak i nije mislila da se neko prema njoj odnosi kao da je izgnanik do kraja života. Umrla je 1927. godine, a niko drugi nije bio osumnjičen.

4. Čovek sa sekirom iz Nju OrleansaOn je bio poznati serijski ubica koji je provaljivao u nekoliko domova, razijao vrata žrtava sekirom. Ubistva su se događala između 1918 i 1919. godine, a nije bilo dovoljno dokaza da se neko uhapsi. Dželat je zlostavljao grad sa svojim zločinima, a neke lokalne novine pisale su da je to demon iz pakla. 12 identifikovanih žrtava su pronađene.Čovek sa sekirom dolazio bi noću, iskidao panel sa vrata, odsecao glavu i raskomadao svoje žrtve u snu. Ono što je najviše zbunjivalo policiju bio je njegov ritual i potpis njegovim delima.Niz istih ubistava dogodio se u Teksasu i Luizijani 1911. godine, sa 49 žrtava. Širila se glasina da je ubica možda bio čovek po imenu Josif Momfre, koji je na kraju ubijen od strane udovice jedne od njegovih žrtvi.

5. Crna Dalija

Najpoznatije ubistvo Los Anđelesa, Crna Dalija odnosi se na Elizabet Šort, koja je ubijena 1947. godine. Njeno telo pronađeno j eu jednom parku u Los Aneđelesu, a njena smrt je često spominjana u javnosti, uglavnom zbog načina koliko je jezivo to ubistvo bilo. Njeno telo pronađeno je golo, u pozi, osakaćeno i isečeno na pola u struku. Bila je potpuno bez krvi i oprana.

2013. godine, slučaj je opet dospeo na naslovne strane kada je policija uradila opsežno istraživanje kuće doktora Džordža Hila (jedan od glavnih osumnjičenih), gde su ranije pronađeni inkriminisani dokazi raspadanja ljudskog tela. Uzorci zemljišta iza kuće uzeti su na testiranje.Razgovor koji je snimljen između Hila i nepoznate osobe, čuje se kada Hil govori: "Recimo i da sam ubio Crnu Daliju. Oni sada to ne mogu da dokažu, ne mogu da pričaju sa mojom sekretaricom jer je mrtva."Najluđi deo? Hilov sin, Stiv, bio je policajac u ovom slučaju i bio je ubeđen da je njegov otac ubio Elizabet Šort. Takođe, veruje da je njegov otac ubio na desetine žena širom područja

(Ilyke)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track