"KAKO OVO MOŽE DA SE DOGODI U EVROPI?" Sara otišla na putovanje, pa doživela kulturološki šok "Ovo se na BALKANU NE BI DESILO"
Foto: printscreen/tiktok/sarahtonen

viralan video

"KAKO OVO MOŽE DA SE DOGODI U EVROPI?" Sara otišla na putovanje, pa doživela kulturološki šok "Ovo se na BALKANU NE BI DESILO"

Ludi svet -

Jutarnja kafa ritual je mnogih ljudi širom sveta, od Balkana do udaljenih krajeva. Međutim, različite kulture imaju svoju percepciju kada, gde i na koji način se konzumira ovaj napitak.

Sara Tonen iz SAD privukla je veliku pažnju na TikToku kada se požalila da je u Evropi doživela "kulturološki šok" budući da nije mogla da popije kafu u hotelu u 6.45 ujutru.

"Totalni kulturološki šok. U Evropi nigde ne možeš da popiješ kafu pre 9 ujutru", žali se Sara u svom snimku.

@sarahtonen

Me after this morning: 🇺🇸☕️🦅🫡😭

♬ For movie / picture / action / suspense - G-axis sound music

Ova devojka smatra da je to "sumanuto" i žali se jer je morala da čeka na svoju kafu tri sata.

Snimak postao viralan

Kulturni šok doživeli su i stanovnici Evrope koji su bili zbunjeni njenim video snimkom, a onda su pokušali da saznaju o čemu je reč pitajući je da objasni gde se tačno nalazi.

jutarnja kafa, kafa
foto: Shutterstock

"Evropa, okej. Ali gde si ti tačno?", upitala ju je jedna korisnica.

"Na Balkanu joj se ovo ne bi dogodilo"

Ona nije jedina koja je postavila ovo pitanje. Većina je verovatno bila zapanjena time što Sara generalizuje stvari, ili su možda samo želeli da saznaju gde se tačno nalazi, a možda joj samo i nisu poverovali.

Bilo kako bilo, jedan korisnik je sve oduševio svojim komentarom: "U kojoj Evropi si ti? Jer, u mojoj Evropi, postoji kafa već u 7 ujutru!"

pića sa veštačkim zaslađivačima, slatko piće, kafa
foto: Shutterstock

Istog stava bili su i korisnici sa Balkana, koji su je pozvali da dođe i uveri se u to kako izgleda pravo uživanje u domaćoj jutarnjoj kafi u mnogim kafićima.

Sarin video je za kratko vreme postao viralan, ali su neki Amerikanci poverovali Sari, pa su uvereni da je u Evropi stvarno nemoguće popiti kafu pre 9 sati ujutru.

(Kurir.rs/I.M.)

Bonus video:

00:43

Gde je to salata besplatna a kafa samo 9 din?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track