NE RADIŠ, A NOVAC SAMO KAPLJE: 6 godina nije dolazio na posao, zaradio milione, UHVATILI GA SLUČAJNO "Pitao sam se da li je umro?"
Foto: Shutterstock

hit priča iz španije

NE RADIŠ, A NOVAC SAMO KAPLJE: 6 godina nije dolazio na posao, zaradio milione, UHVATILI GA SLUČAJNO "Pitao sam se da li je umro?"

Ludi svet -

Jedan čovek u Španiji uspeo je da "zabušavanje" na poslu podigne na viši nivo tako što se nije pojavio šest godina, a redovno je primao platu.

0358300025, rad od kuće, Laptop, Kancelarija
foto: Caiaimage/Paul Bradbury / Caia Image / Profimedia

Kako piše LADBible španski državni službenik Hoakin Garsija, je provaljen spletom okolnosti. Naime, pre 14 godina Garsiji je bio red da mu se uruči svečana plaketa na svom radnom mestu u lokalnom odboru u Kadizu u Španiji.

Međutim, kada su šefovi došli da ga nagrade, shvatili su da ga na poslu niko nije video šest godina.

Njegov direktni nagređeni istakao je da je Garsijino uzeo produženo odsustvo sa posla, ali da se sa istog nikada nije vratio, te da mu nijue jasno kako još uvek radi u firmi.

kancelarija
foto: Profimedia

- Pitao sam se da li još radi tamo, da li je otišao u penziju, da li je umro? Ali na platnom spisku je i dalje primao platu - rekao je.

Ispostavilo se da je Garsijina kancelarija bila prazna najmanje šest godina. Za to vreme primao je godišnju platu od 41.500 dolara (skoro 4.5 miliona dinara). Nakon što je potvrdio sa kolegom zaposlenom da niko godinama nije video Garsiju u kancelariji, Fernandez ga je kontaktirao da sazna šta se dešava.

Šefovi su ga kontaktirali, a on nije imao odgovor na pitanje šta je radio u prethodnom periodu. Sud je kasnije kaznio Garsiju sa 30.000 dolara, zbog nelegalnog korišćenja godišnjeg odmora, što je maksimalna kazna predivđena zakonom.

kancelarija
foto: AP/Ilustracija

Međutim, prostom računicom shvatamo, da je ova kazna samo delić onoga što je Garsijino "zaradio sve ove godine, budući da je za šest godina zaradio 259.000 dolara (više od 27.5 miliona dinara), a kaznu platio samo 30.000 (nešto više od 3 miliona dinara).

(Kurir.rs/I.M.)

Bonus video:

00:31

JA KAO DIREKTOR NE MOGU DATI OTKAZ AKO NEKO ZLOUPOTREBI BOLOVANJE Stojanović: Više nema priče za one koji su to radili

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track