MAJSTORI U ZIDU KUĆE PRONAŠLI PORUKU U BOCI: Misteriozno pismo čekalo je pola veka "Kao da je ta devojčica STAJALA TAMO..."
Foto: printscreen/tiktok

tajna stara pola veka

MAJSTORI U ZIDU KUĆE PRONAŠLI PORUKU U BOCI: Misteriozno pismo čekalo je pola veka "Kao da je ta devojčica STAJALA TAMO..."

Ludi svet -

Žena je renovirajući kuću pronašla poruku staru 48 godina, koja je bila sakrivena u boci iza zida u dnevnom boravku.

Stanovnik sela Dakota Mohn obavljao je radove po kući koju je obnavljao nakon požara. Ni slutio nije da će u kući koja je izgrađne davne 1872. pronaći davno izgubljenu prouku i pokrenuti lavinu događaja.

poruka u boci
foto: printscreen/tiktok

Kad je razdvojio zid dnevne sobe, okvir je imao naškrabanu poruku: "Beleška iz 1975." i strelice koje su pokazivale na usek u drvetu. Iza tog ureza nalazila se mala kutija u kojoj je bila poruka napisana na dve stranice. Kao autor se potpisala Stefani Heron.

- Moja je ekipa bila tamo i rušila zid u dnevnom boravku kuće. Čistio sam ostatke, podigao pogled i vidio natpis na zidu. Izvadio sam bocu i pročitao poruku. Kao da je ta 14-godišnja devojčica stajala tamo i razgovarala s nama, vratila nas je gotovo pola stoleća unazad - otkrio je Mohn za "Journal Star".

Simpatična poruka ga je malo zbunila, a onda i nasmejala.

- Za onoga ko ovo pronađe: Danas je 25. septembar 1975. Moje ime je Stefani Heron. Živim ovde sa svojom majkom, ocem (Earnest), Beki i Valeri. Džerald Ford je predsednik. Gospođa Laj je naša komšinica. Mama je trudna i beba treba da se rodi svakog dana. - pisalo je na početku poruke.

U nastavku teksta, devojčica je detaljno opisala istorijat kuće i ostavila svojevrsno svedočanstvo.

poruka u boci
foto: printscreen/tiktok

- Koliko znamo, ova je kuća napravljena 1872. godine. Preuređujemo kuću. Centralna železnica Iinoisa nalazi se na zapadnoj strani kuće. Ovde živimo osam godina. Moj tata radi u "Chicago Northwestern Railroadu". Grin Valej ima oko 650 ljudi. Ja imam 14, Val 16, a Beki 12 godina. Nadam se da ćete imati puno sreće u ovoj kući - piše.

Takođe ostavila je i mali podsetnik na kraju poruke.

poruka u boci
foto: printscreen/tiktok

- Moja majka se zove Rozi Heron. Ona je medicinska sestra. Radi u domu za starije osobe Hopedale. Rođena je u Nebraski. Ona je jako dobra majka.

Nakon što je pročitao poruku, Mohn ju je odlučio podeliti na internetu, a spletom neverovatnih okolnosti stigla je i do Stefani.

- Bila sam šokirana, apsolutno šokirana, kada sam čula za poruku. Iskreno, sve sam zaboravila. Život ide dalje, godine prolaze... Ne mogu verovati koliko je ovo dirnulo ljude. Dobila sam poruke od ljudi koji me se sećaju kao curice. Javljaju mi se i učitelji koji žele da njihovi učenici sada učine istu stvar. Pretpostavljam da sam Fejsbuk senzacija - rekla je.

(Kurir.rs/I.M.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track