Keti Jangima 86 godina i pola svog života nosi korset 23 sata u toku dana. Ovaj njen "hobi" doveo je do najtanjeg struka na svetuzbog čega je ušla u Ginisovu knjigu rekorda.

Keti je rođena 1937. godine u SAD, u bračne vode ušla je veoma mlada, u 22. godini, 1959. godine, a korset je odlučila da nosi tek nakon što je rodila troje dece.

Preko 20 godina Keti drži Ginisov rekord za najtanji struk na svetu, a na ovaj potez navela ju je ljubav ka viktorijanskoj modi. Nošenje korseta po ceo dan skoro 60 godina dovelo je do toga da ne može da kupuje garderobu u buticima već mora da je šije po meri.

Iako tvrdi da celodnevno i svakodnevno nošenje korseta nije uticalo na njeno zdravlje, priznala je da su se njeni unutrašnji organi malo pomerili, ali da njen suprug koji je i ortopedski hirurg tvrdi da to neće narušiti njeno zdravlje na duže staze.

"On bi mi rekao da nešto što radim svom telu nije zdravo," naglasila je Keti.

Međutim, lekari širom sveta itekako upozoravaju na opreznost prilikom nošenja korseta.

"Lekari savetuju da budete oprezni kada se podvrgavate sužavanju struka i da ne dozvolite neželjeni pritisak na srednji deo tela, jer to ograničava dotok krvi u vaše organe što može biti veoma opasno," naveli su stručnjaci sa MiMed.com.

Kakvo je vaše mišljenje?

(Kurir.rs/J.M.)

Bonus video:

Instagram NIJEDAN PLASTIČAR NE MOŽE ONO ŠTO MOŽE MAJKA PRIRODA! Misica golišava usred mora, a ljudi ne mogu da poveruju kakav STRUK IMA!