Influenserka iz Hanovera, Neli Nelnoar (26) oduvek je želela da popularne "lisičije oči" pa je, nakon godina isprobavanja raznorazne kozmetike kojom je pokušala da podigne oči, zakazala operaciju zatezanja očiju u Turskoj.

"Prethodno sam bila podvrgnuta operaciji povećanja grudi u Turskoj i bila sam jako zadovoljna rezultatima ali i ukupnim iskustvom. Verovala sam toj klinici, pa sam je zato ponovo odabrala za operaciju "lisičje oči"," isprilčala je influenserka koja na platformi "TikTok" ima preko 460.000 pratilaca.

Neli je takođe podelila da operacija podizanja očiju traje blizu tri sata, kao i da je za proces zarastanja potrebno tri do šest meseci da bi se konačan rezultat bio vidljiv.

"Trenutno je prošlo osam nedelja od operacije i rane mi dobro zarastaju," kazala je Neli i dodala da se na ovaj zahvat odlučila kada je videla da je Keti Prajs uradila isto.

"Imala sam glavobolje, posebno u prvih nekoliko nedelja, kao i teškoće sa zatvaranjem očiju. Ipak, oporavak nije bio toliko težak. Nisam mogla da obavljam neke uobičajene stvari, ali mi je to dalo priliku da se odmorim," rekla je ona i dodala da se efekat liftinga smanjio već posle mesec dana, kao i da isprva nije videla razliku, ali srećom vremenom je to postalo ono čemu je težila.

Malo je reći da je ljudi nisu štedeli u komentarima, pa dok jedni tvrde da liči na dr. Spoka iz "Zvezdanih staza", drugi su je upozoravali na posledice operacije kojoj se podvrgnula.

Naime, ovaj trend dobio je na popularnosti još 2010. godine, a podrazumeva hiruršku intervenciju pri kojoj pacijent ostaje pri svesti ali sa lokalnom anestezijom.

Sam proces nije nimalo naivan. Nakon što se na kapku napravi rez od spoljašnjeg ugla do ivice oka, uklanja se višak masnog i kožnog tkiva, nakon čega se kapci i obrve podižu šavovima. Ova intervencija smatra se rutinskom pa se pacijenti uglavnom istog dana otpuštaju kući.

Efekat "lisičijih očiju" traje od godinu ipo do dve, a postupak može da se ponovi na svake dve godine uz minimalne rizike.

(Kurir.rs/J.M.)

Bonus video:

Kurir televizija PAŽNJA! ESTETSKA HIRURGIJA NOSA NOSI RIZIK OD ČAK 10% DEFORMITETA Ekspert: Pokušaj da se kasnije ispravi bilo bi POTPUNO UNIŠTENJE