Braća Menendez tvrde da nisu ubili svoje bogate roditelje zbog njihovog novca. Ali u danima i nedeljama nakon što su Kiti i Hoze Menendez brutalno ubijeni u TV sali svoje vile na Beverli Hilsu, Kalifornija, 20. avgusta 1989. vredne 5 miliona dolara, nije tako izgledalo, posebno za vlasti.

Samo nekoliko dana nakon nasilnih ubistava iz puške 20. avgusta 1989. koja su šokirala naciju, sinovi ubijenog para, Lajl (21) i Erik (18), otišli ​​su u kupovinu, potrošivši 15.000 dolara na tri Roleksa, svedočila je prodavačica nakita tokom njihovog prvog suđenje.

profimedia-0310096015.jpg
XPUSJP / Backgrid UK / Profimedia 

To je bio samo početak. Lajl je kupio Porsche Carrera od 64.000 dolara, dok se Erik odlučio za novi Jeep Vrangler. Kasnije te godine, Lajl je položio depozit od 300.000 dolara u restoran od 500.000 dolara u Prinstonu,  gde je išao na koledž na Univerzitetu Prinston.

Odlučivši da ne pohađa UCLA kao što je ranije planirano, dao je 50.000 dolara za teniskog trenera u nadi da će postati profesionalac. Tokom suđenja braći 1993. godine, tužioci su iskoristili ovu informaciju, tvrdeći da su Lajl i Erik iz pohlepe ubili svog oca ( 45, i majku koja ostaje kod kuće (47) iz neposredne blizine sačmaricama kalibra 12 i da su sada žive život o kome su oduvek sanjali.

Ideja da sam se dobro zabavljao je apsurdna“, kaže Erik, koji sada ima 53 godine, u snimljenom telefonskom pozivu iz zatvora, jednom od mnogih prikazanih u dokumentarcu koji će premijerno biti prikazan 7. oktobra.

„Sve je bilo da se prikrije ovaj užasan bol zbog neželjenja da bude živ"

Nakon ubistva njegovih roditelja, Lajl je viđen u limuzini koju je vozio šofer, sa telohraniteljima pored sebe, jer je rekao da se plašio za svoj život.

profimedia-0310096604.jpg
XPUSJP / Backgrid UK / Profimedia 

Ali Lajl, koji sada ima 56 godina, tvrdi u dokumentarcu: „Nisam uživao kao plejboj, da sam zapravo mnogo jecao noću, loše spavao, s vremena na vreme veoma izbezumljen, i nekako sam lutao tokom svih ovih meseci.

Tokom njihovog prvog suđenja 1993. godine, koje se završilo porotom u ćorsokaku, braća su svedočila da svoje roditelje nisu ubili zbog novca, već zbog godina navodnog seksualnog zlostavljanja od strane njihovog oca, za koje tvrde da ih je majka ignorisala.

Suđeno po drugi put, osuđeni su u martu 1996. i osuđeni na doživotni zatvor bez uslovnog otpusta.

Dokumentarac sadrži intervjue sa Lajlom i Erikom, koji su razgovarali sa režiserom Alejandrom Hartmanom o nizu snimljenih poziva iz kalifornijske popravne ustanove Donovan, gde su sada zatvoreni.

(Kurir.rs/M.J)

kurir tv REDAKCIJA 01.10.2024. 2. DEO