Tizi Hodson, stara 70 godina, iz Džedni Hila u Linkolnširu, nije mogla da veruje svojim očima kad je otvorila poštu i otkrila da je njeno originalno pismo kojim se prijavljuje za posao kaskadera na motociklu, poslato u januaru 1976, tokom svih ovih godina stajalo iza fioke pošte.

Uprkos tome što nije dobila to radno mesto, neuspeh nije ugrozio njenu karijeru jer je pronašla posao koji ju je vodio širom sveta, piše BBC. Opisujući vraćeno pismo kao "neverovatno", gospođa Hodson je rekla: "Uvek sam se pitala zašto nisam čula ništa o poslu. Sada znam zašto."

Na vrhu pisma nalazila se rukom pisana beleška koja glasi: "Kasna isporuka pošte u Stejnsu. Pronađeno iza fioke. Kasni samo 50 godina."

Bila je razočarana što joj se nisu ranije javili

Gospođa Hodson ne zna ko joj je vratio pismo, niti kako je uopšte dospelo do nje. "Kako su me pronašli kad sam se selila 50-ak puta, pa čak četiri ili pet puta menjala državu, misterija je", rekla je.

aaa.jpg
Profimedia 

Mnogo joj znači što se vratilo toliko godina kasnije. "Jasno se sećam kako sam sedela u svom stanu u Londonu i pisala pismo. Svaki dan sam tražila odgovor, ali nije bilo ničega i bila sam jako razočarana jer sam zaista želela da budem kaskader na motociklu."

Srećom po gospođu Hodson, ćutanje nakon njene prijave nije je sprečilo da pokuša da pronađe druge poslove. Preselila se u Afriku, radila kao odgajivačica zmija i šaptač konjima, naučila je da leti i postala akrobatski pilot i instruktor letenja.

Čini se neverovatnim dobiti pismo nazad nakon toliko vremena, komentariše. "Da mogu da razgovaram s mlađom sobom, rekla bih joj da ode i uradi sve što sam ja uradila. Provela sam tako divno vreme u životu, čak iako sam slomila nekoliko kostiju", dodaje Tizi.

(Kurir.rs/ Index.hr/ L. S.)

Bonus video

Kurir televizija "Srbija je neispričana bajka!" Žika Nikolić spreman za novu sezonu emisije: Snimanje emisije je brz posao, dođemo, obiđemo neku dobru kafanu...