Pacijentkinja, čije ime nije poznato, došala je na kliniku u Hondurasu požalivši se da se oseća "izuzetno nemirno i uznemireno", navodi Dejli Mejl.

Kako je istakla nije mogla da zaspi prethodne noći i rekla je da se oseća kao da je nešto "ekstremno čudno“ u njenoj vagini. Lekari su bili zaprepašćeni kada su pregledom otkrili mrtvog insekta u njenoj unutrašnjosti. On je odmah uklonjen, a žena je otpuštena nakon što je pregledana da li ima povreda.

svrab-intimne-regije-shutterstock-2189732025.jpg
Shutterstock 

Lekari koji su lečili ženu rekli su da su ranije imali posla sa kondomima i seksualnim igračkama u intimnim delovima pacijenata. Međutim, slučaj sa insektom je prvi ovakve prirode.

Ginekolog Kaliks je izjavio:

- Žena je rekla da ima nešto neobično u vagini. Kada sam uveo spekulum, mogao sam da vidim da je to insekt. U stvari, morao sam da izvadim nešto poput bubašvabe.

papa-test-shutterstock-2250813127.jpg
Shutterstock 

Špekulum je deo opreme koji koriste medicinari da bi videli unutrašnje delove tela, kao što je vagina.

Bilo je nejasno kako je bubašvaba ušla u telo žene i koliko dugo je tu bila. Međutim, doktor Kaliks je rekao da je žena iz 'ruralnog područja' i da je buba već bila mrtva kada je uklonjena.

Godišnje se prijavljuje izvestan broj slučajeva zaglavljivanja insekata u ljudima, a lekari u jednoj bolnici u Alabami kažu da imaju do pet slučajeva godišnje.

Ali to je obično u oblastima kao što su uši.

shutterstock-780769552.jpg
Shutterstock 

Izuzetno je retko da se bubašvaba — najčešći insekt koji se uvuče u nekoga, prema rečima stručnjaka — primeti u nečijoj vagini. Insekti koji uđu u telo mogu biti opasni jer mogu ogrebati osetljivo tkivo, na primer u vagini ili uhu, izazivajući infekciju.

Znaci upozorenja na probleme uključuju bol ili otok na zahvaćenom mestu.

(Kurir.rs/I.M.)