Jedan čovek doživeo je neverovatan šok kada je ispod napuštene kuće otkrio staru, zastrašujuću lutku – a to otkriće neočekivano je promenilo njegov život. Keri Valton iz Kvinslenda u Australiji, naišao je na lutku zakopanu u zemlji, verujući da je tamo skrivena skoro 200 godina.

Lutku je nazvao ‘Letta Me Out’ i otkrio njene romske korene, pretpostavljajući da su je putnici koristili za proricanje sudbine, iako za to nema potvrde. 

"Uplašila me je, potpuno me izbacila iz takta. Ali, kad sam se smirio, shvatio sam da sam pronašao nešto posebno," rekao je u intervjuu iz 2002. godine. Iako je lutka svojim sablasnim izgledom privukla pažnju na društvenim mrežama, ispostavilo se da je Keriju donela sreću.

"Letta the doll" found at abandoned building in 1972
byu/No_Bet4446 increepy

Na Redditu je objavljena slika lutke, gde ona sedi uspravno na stolici s izraženim obrvama, nosem i zlokobnim osmehom. Korisnici su reagovali raznim komentarima, od "trebalo je da je ostaviš tamo gde je bila" do "nikada je ne bih uneo u svoju kuću".

Uprkos negativnim reakcijama, Kerijeva sreća se preokrenula nakon pronalaska lutke. Njegova kolekcija antikviteta brzo je narasla, a zarada mu je omogućila da kupi luksuznu kuću u predgrađu Brizbejna.

"Bili smo bez novca, ali nakon što se lutka pojavila, stvari su krenule nabolje," priznao je Keri, prenosi Mirror. 

Lutku je proglasio delom porodice i obećao da je nikada neće prodati, čak je napravio i Instagram stranicu posvećenu njenom uticaju na njegov život. Međutim, ne dele svi Kerijev entuzijazam. Neki korisnici Reddita su skeptični, šaleći se da je ovo scenario za horor film. 

"Gledao sam takav film – bolje da je ostaviš na miru", napisao je jedan, dok je drugi dodao: "Spalio bih je i plesao oko vatre".

(Kurir.rs/SD/J.M.)

 Bonus video:

TikTok/t_bjork Momak izveo lutku na naduvavanje na dejt