Amerikanke Teresa Araujo i Tara Kehidi doživele su neobičan incident prilikom putovanja iz Los Anđelesa avionom Spirit Airlinesa. Naime, njih dve su bile izbačene iz aviona zbog nošenja "neprimerene" odeće, što je izazvalo zaprepašćenje među putnicima.

Teresa i Tara su putovale kako bi proslavile rođendan njihove prijateljice, a odabrale su opuštenu odevnu kombinaciju za let koji traje gotovo četiri sata. Međutim, njihov izbor odeće izazvao je negativnu reakciju osoblja aviona, što je dovelo do neočekivanog preokreta tokom putovanja.

Kada su ih zamolili da se pokriju, one su to učinile, ali nije bilo dovoljno. Potom ih je stjuardesa zamolila da napuste avion. One su ovaj slučaj objavile na društvenim mrežama i pokazale su kako su izgledale u trenutku kada su izbačene.

- Zdravo prijatelji! Ovo obično nije vrsta objave koju delim ovde, ali sam želela da podelim svoju priču jer sam još uvek u šoku. Pomozite nam tako što ćete podeliti ovu objavu jer smo već pokušale da kontaktiramo Spirit Airlines i do sada nismo dobile odgovor. Moja drugarica i ja smo imali užasno iskustvo u petak na letu 387 od Laksa do Nju Orleansa - napisala je ona na Instagramu.

Potom, ona je nastavila svoje obraćanje.

- Maltretirala nas je stjuardesa koja nam je rekla da se pokrijemo jer smo nosile majice. Svi ostali (uključujući preostalo osoblje) su se ipak složili da nema ništa loše u tome što smo nosile i da majice nisu u suprotnosti sa njihovim kodeksom oblačenja. Zatim je nastavila da nas loše tretira i nije nam davala nikakvo obrazloženje zašto je htela da nas izbaci.

Drugi putnici su se pridružili i pokušali da nas brane, ali na kraju se nismo svidele supervizorki i rekla je ili da napustimo let ili će ona dovesti policiju. Rekla nam je da će ponovo rezervisati naš let, a onda kada je izašla iz aviona rekla je da nema letova i takođe je odbila da vrati novac.

Zatim sam morala da platim 1.000 dolara da rezervišem novi let kod druge avio-kompanije. Ovo je užasna usluga, da nas 2024. godine izbacuju iz aviona jer stjuardesa ne voli naše stajlinge. Svi koji rade na aerodromu su se složili da je to čin predrasuda, diskriminacije i mizoginije i da treba da preduzmemo pravne radnje. Razgovarali smo sa policijom koja je isto rekla - navela je ona u svojoj objavi na Instagramu.

Mnogi su ih branili i tvrdili da u njihovim stajlinzima nema ništa sporno.

Nakon incidenta, zastupnik Spirit Airlinesa izjavio je da kompanija istražuje celokupnu situaciju. Očigledno je da je ovaj neobičan slučaj izazvao burne reakcije, kako među putnicima, tako i u javnosti. Ostaje da se vidi kako će se ova situacija razrešiti i da li će kompanija preduzeti bilo kakve korake nakon istrage.

(Kurir.rs/Republika/J.M.)

Bonus video:

Tiktok/@itsmekikooooo Stjuardesa