Penjanje na neboder od 700 m, skakanje u provaliju i lov na duhove u ruralnoj Italiji samo su neki pokušaji koje su influenseri napravili da snime uzbudljive, sveže sadržaje na društvenim mrežama za svoje sledbenike. Ali posledice svakog od njih su rezultirale sličnim ishodima - svi su završili smrću.

kineskinja.jpg
Experts news/youtube 

I dok društveni mediji ostaju igralište takmičenja između onih koji žele da budu zvezde i onlajn ikona, granica na koju su neki kreatori sadržaja spremni da idu za najviše lajkova postaje jezivo ekstremna. Od umiranja nakon što su pojeli 10 kg hrane u jednom dahu, do zatvaranja zbog prisiljavanja novorođenčeta na dijetu samo na suncu, nekoliko onlajn ličnosti platilo je konačnu cenu za digitalni uspeh, popularnost i slavu.

MailOnline je pogledao neke od najtragičnijih završetaka neuspelih pokušaja da postane najikoničnija internet senzacija.

Devojka od 24 godine proslavila se snimcima prejedanja. Ona je umrla je dok je emitovala snimak od 10 sati prejedanja hrane na torti, pilećim prstima i morskim plodovima hiljadama svojih pratilaca.

Pan Sjaoting, iz Kine, umrla je u julu 2024. godine zbog sumnje na cepanje stomaka dok je jela 10 kg  hrane, uključujući i ono što je ličilo kao čokoladnu tortu.

kineskinja2.jpg
Excerpts news/youtube 

Rezultati autopsije su otkrili da je njen stomak postao ozbiljno deformisan i ispunjen nesvarenom hranom, što sugeriše da je njen stomak mogao da pukne, uzrokujući da joj je stomak i hrana iscurili u stomak.

Dr Endrju Haris, viši predavač psihologije na Univerzitetu Notingem Trent u Velikoj Britaniji, rekao je: „Ovakvi video snimci se fokusiraju na potrošnju i uživanje, potencijalno pojačavajući ciklus prejedanja ili nezdravih odnosa sa hranom.“

Kina ima takvu potpunu zabranu video snimaka, ali to nije sprečilo kreatore sadržaja da uživo emituju svoje sadržaje.

Pan Sjaoting je 14. jula prenosila uživo svoj maraton hrane pre nego što se srušila. Gledaoci su navodno pokušali da pruže pomoć na daljinu, ali to nije bilo dovoljno, piše DailyMail.

Bila je hospitalizovana neposredno pre smrti sa krvarenjem u stomaku, iako nije poznato koliko je brzo pre incidenta otpuštena.

Kada je umrla, većina hrane koju je jela još nije bila probavljena bila  je u njenom stomaku.

(Kurir.rs/M.J)

kurir televizija U TURSKOJ SU AGRESIVNI I SUMNJIVI! Učiteljica koja je pobedila gojaznost: Kao da idete na kozmetički tretman, a ne DA VAS OTVARAJU