PREPRODAVALA PILEĆA KRILCA PA ZAVRŠILA IZA REŠETAKA: Vera je zaradila MILION I PO EVRA, a ovako je sve sprovela u delo

Shutterstock

Direktorka prehrambene službeu školi u Čikagu, Vera Lidel, osuđena je na skoro 10 godina zatvora jer je ukrala pileća krilca u vrednosti od basnoslovnih 1.5 miliona evra.

Naime, Vera se izjasnila krivom za naručivanje više od 11.000 kutija pilećih krilca koje je lično preuzimala i vršila dalju preprodaju.

Hrana je, zapravo, bila namenjena učenicima koji su u vreme pandemije korona virusa trebali da je nose kući, tvrde tužioci okruga Kuk u Ilinoisu.

Shutterstock 
foto: Shutterstock

U ovom biznisu bila je uspešna cele dve godine, od 2020. do 2022. godine, a za sve se saznalo nakon revizije škole, kada je utvrđeno da su troškovi hrane bili veći za 300.000 evra.

Kako je preneo Metro, Vera je na čelu servisa hrane bila 10 godina, a za krađu je optužena u januaru prošle godine, nakon čega su je "poslali" na robiju dugu devet godina.

Međutim, ovo nije jedini zabeležen slučaj krađe hrane namenjene učenicima tokom pandemije.

Shutterstock 
foto: Shutterstock

U martu 2020. godine, u Gosfildu u Eseksu, u Velikoj Britaniji provalnici su pobegli sa smrznutim obrocima iz škole koji su bili namenjeni deci lekara i medicinskih sestara

Kako je navedeno, provalnici su ukrali hranu iz četiri zamrzivača, između ostalog i hranu iz ketering frižidera, kao i suvu hranu iz kuhinje.

(Kurir.rs/J.M.)

Bonus video:

This browser does not support the video element.

POZNATI KUVAJU U EMISIJI "MAJKE I SNAJKE" Recept za pileća krilca sa pivom kakve dosad niste probali, za sam kraj VIP nedelje  Kurri televizija