Umetničko društvo „Sevojno“ bogatim programom zatvoriće svoju bogatu koncertnu sezonu i proslaviti 59. rođendan

„Sevojno“ igra za kraj sezone.
Svečanim koncertom na Velikoj sceni Narodnog pozorišta u Užicu 7. decembra, Kulturno-umetničko društvo „Sevojno“ iz Užica zatvara svoju koncertnu sezonu u 2013. godini. „Sevojno“ slavi 59 godina postojanja, tako da će ovo ujedno biti i veliki rođendanski koncert ovog ansambla, koji je dobro kotiran na folklornoj sceni kako u zemlji, tako i u inostranstvu.

Značajne nagrade

Dobitnik je najvećih folklornih priznanja, među kojima se izdvaja zlatna plaketa Saveza amatera Republike Srbije. Na zatvaranju svoje koncertne sezone „Sevojno“ će se gostima predstaviti upravo onim koreografijama s kojima su tokom ove godine oduševljavali publiku ne samo u Rumuniji, Belgiji, Nemačkoj, Makedoniji, Austriji nego i u mnogim gradovima širom naše zemlje.

KUD „Sevojno“ osnovan je 1954. godine. Od tada su mnoge generacije zavolele svu lepotu, igru, pesmu i druženje. Društvo je godinama okupljalo mnoštvo članova, koji su radili u više sekcija, a upravo je folklorna sekcija već decenijama među najboljima u Srbiji. Brojna gostovanja na festivalima širom sveta, zapažene nagrade i priznanja potvrda su kvaliteta rada sa svim generacijama u ovom društvu, čiji su članovi zaljubljenici u narodnu igru i pesmu.

Međunarodni festivali

Ovaj kulturni ambasador naše zemlje je upravo sitnim, posebnim, bogatim koracima, sklopljenim u kolo i odigranim na raznim evropskim scenama najbolje prezentovao našu tradiciju, narod i našu zemlju na svim međunarodnim festivalima, kao i na raznim prijemima.

(Lj. R.)
Nižu uspehe... Članovi KUD „Sevojno“

Obišli ceo svet... Društvo okuplja veliki broj članova